Política

El TC no admet el recurs de Juvillà pel seu escó

El diputat va perdre l’acta de diputats pels llaços que va posar a la Paeria

El Tribunal Constitucional (TC) no ha admès a tràmit per falta d’esgotament de la via judicial el recurs interposat per Pau Juvillà contra l’acord de la secretària general del Parlament pel qual es va ordenar a l’administració parlamentària donar-lo de baixa com a diputat. El TC recorda que el diputat de la CUP va interposar un recurs contenciós-administratiu contra l’acord de la JEC que el deixava sense acta per haver estat condemnat pel TSJC per no retirar llaços grocs de la façana de la Paeria de Lleida. Aquest recurs estava pendent de resolució quan es va presentar el recurs d’empara al TC.

Per tot això, l’alt tribunal inadmet el recurs per incompliment del requisit d’esgotament de la via judicial. El cap de llista de la CUP per Lleida a les eleccions catalanes del 14 de febrer de 2021, va resultar elegit diputat en aquells comicis. Després de ser condemnat per sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un delicte de desobediència, a la pena, entre d’altres, d’inhabilitació especial per a l’exercici de càrrecs públics electes, la Junta Electoral Central va acordar declarar vacant el seu escó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia