Política

Carod diu ara que la dimissió de Puigcercós és una decisió personal desvinculada de les eleccions

Eleccions 9 de Març

Ha estat una opció personal sense relació amb els resultats electorals. Josep-Lluís Carod-Rovira, vicepresident del govern i president d'Esquerra Republicana de Catalunya, ha assegurat avui que la decisió de Joan Puigcercós d'abandonar el govern "per dedicar-se al partit" ha estat una decisió personal desvinculada dels resultats electorals del 9 de març.
A més, en una entrevista als Matins de TV3 amb Josep Cuní, Carod ha afirmat que no sabia que Joan Puigcercós havia decidit dimitir del càrrec de conseller de Governació i sortir així del govern tripartit abans que ho fes públic. En aquest sentit, Carod ha asssegurat que ell ho va saber pel mateix president de la Generalitat, José Montilla, i ha afegit que considera que ho havia d'haver sabut abans com a president de la formació.

Avui Puigcercós assisteix a la seva última reunió del consell de govern després que el secretari general d'ERC i conseller de Governació afirmés ahir que deixa el govern "per dedicar-se al partit", tot i que continuarà tenint funcions al partit i que "els seus companys continuaran rebent el seu suport". L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs, substituirà Puigcercós al capdavant de la conselleria de Governació i Administracions Públiques.

Puigcercós va explicar ahir que es tracta d'una decisió col·lectiva i que dins de la mateixa formació "hi ha d'haver persones que es dediquin al partit i unes altres que es dediquin al govern".

Segons Carod, però, "ERC ha de triar si vol seguir amb tics antisistema o vol ser, com pensem la majoria, un partit de govern", i ha matisat que ERC ha de "deixar de prendre's la política com un joc adolescent". "No vull estar al capdavant d'un partit minoritari'. A ERC no hi sobra ningú i fan falta també gent com Carretero i Uriel Bertran". Carod ha dit que no pot ser que ERC sigui una sola persona i que cal una nova Esquerra oberta que aspira a governar.

També ha avançat que el congrés d'ERC se celebrarà al juny i no a la tardor com estava previst.

Pressions de l'entorn
No obstant això, i segons ha dit Carod, "és possible que Puigcercós tingui un entorn que l'ha pressionat a fer aquests passos". Tot i que Carod ha negat que sabés si hi havia hagut pressions per part de sectors d'ERC perquè altres consellers d'altres formacions abandonessin el govern i provocar una crisi al si del tripartit.

Per altra banda, Josep-Lluís Carod-Rovira ha assegurat que continua al govern per complir l'acord de legislatura a què es van comprometre, i ha reconegut "que l'únic partit decisiu a Madrid és el PSC". Ha dit que Esquerra s'ha d'adaptar a les noves circumstàncies i ha de "reforçar la capacitat per generar confiança" i "la nostra condició de partit sòlid". En aquest sentit ha recalcat que cal emprendre, des del partit, "la cultura de la serietat" per créixer i "per aspirar a tenir una veritable majoria social".

Quant al congrés que finalment se celebrarà al juny, ha dit que "hi hauran d'anar amb voluntat d'unitat".

Carod ha explicat que la davallada electoral ha vingut en part per la imatge que dóna ERC, que desorienta els electors, ja que "hi ha hagut gestos innecessaris i incomprensibles del grup parlamentari a Madrid" que han "passat de donar suport incondicional a Zapatero a fer-li una oposició frontal", ha dit.

Segons Carod la independència vindrà de Catalunya, agradi o no a Zapatero o al president que hi hagi. Pel president d'ERC, ara el partit està en una cruïlla i ha de decidir si vol ser un partit de govern seriós i estable o ser un partit d'oposició.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona