Política

PolÍTICA

Vidal promet la creació d’un ministeri d’Habitatge

Els comuns asseguren que són necessaris per “controlar l’ànima neoliberal” dels socialistes i que no cedeixin a les pressions del lobby immobiliari

La candidata de Sumar-En Comú Podem a les eleccions espanyoles, Aina Vidal, ha promès avui que si aconsegueixen reeditar un govern amb el PSOE “hi haurà un ministeri d’Habitatge”. En un acte de campanya a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, Vidal ha assegurat que és “incomprensible” que aquesta matèria no tingui una cartera específica perquè el dret a tenir un sostre “ha de ser garantit exactament igual que la sanitat i l’educació”, de manera que corregir l’error serà una de les primeres coses que faran si aconsegueixen el suport dels votants. Acompanyada pel número 2 als comicis del 23-J, Gerardo Pisarello, l’exalcaldessa de Barcelona Ada Colau o la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, Vidal també ha recordat que han registrat una llei al Parlament per regular els pisos turístics i de lloguer de temporada i s’ha ofert a la Generalitat per aconseguir posar-hi fre: “Nosaltres estenem la mà, però ha de ser una llei efectiva i que funcioni”, ha afirmat.

En la mateixa línia però amb paraules més contundents, Colau ha reivindicat que el “vot útil per defensar el dret a l’habitatge” a les properes eleccions és el dels comuns i no el del PSOE. De fet, ha defensat que el seu partit és l’únic que pot controlar que “l’ànima neoliberal” dels socialistes no es doblegui a les pressions dell lobby immobiliari. “L’ala conservadora del PSOE necessita que Sumar i En Comú Podem entri amb la màxima força al govern d’Espanya”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona prorroga el contracte de llum amb Endesa i Iberdrola

GIRONA
guerra a gaza

Israel no està llest per a evacuar el nord en cas de guerra amb Hezbol·là

barcelona
estats units

El Suprem autoritza avortaments en cas d’emergència a Idaho

barcelona
rússia

Estudien prohibir la propagació entre les dones de la idea de no tenir fills

barcelona

Aproven una moció de Junts per l’augment de freqüències de TAV

MADRID
guerra a europa

La UE segella l’acord amb Ucraïna per mantenir el suport militar

barcelona
unió europea

Els líders europeus intenten seduir Meloni pels alts càrrecs de la UE

barcelona
judicial

La fiscalia demana amnistiar a Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O

barcelona
POLÍTICA

Iniciativa de suport del PSC a la celebració del centenari de S’Agaró

MADRID