Política

Rajoy espera que Zapatero mogui fitxa per decidir el seu vot a la investidura

Política

El líder del Partit Popular, Mariano Rajoy, espera que el president del govern espanyol en funcions, José Luis Rodríguez Zapatero, "mogui fitxa" i desveli quines seran les seves "intencions" i les seves prioritats en la IX Legislatura abans que el PP pugui avançar quin serà el seu vot en el debat d'investidura del mes d'abril.
Així ho ha assegurat al Congrés, després de recollir la seva acta de diputat, en resposta a les declaracions del secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, que ahir va dir que els socialistes confien que el Partit Popular s'abstingui en la sessió d'investidura de Rodríguez Zapatero".

"Per prendre una decisió sobre quina ha de ser la posició del PP en el debat d'investidura he de saber què és el que pretén fer el president del govern", ha remarcat, per afegir que seria "absurd" que en aquest moment avancés la seva postura perquè "a cegues ningú dóna el seu vot a favor o en contra, ni la mateixa abstenció".

El seu programa
Rajoy ha explicat que abans de les eleccions havia anunciat que si el PP era la llista més votada oferiria al PSOE "de manera prioritària" acords sobre quatre temes: lluita contra el terrorisme, "sobre Espanya", la política exterior i un quart pacte per "consolidar i modernitzar" el sistema de protecció social, sobretot en matèria sanitària i de pensions, amb una "reunió immediata" del Pacte de Toledo.

"Vaig dir que en primer lloc em dirigiria al PSOE per arribar a una entesa sobre aquests assumptes. Esclar, jo desconec què pretén fer el president del govern, quins seran els seus socis, quines seran les seves prioritats i si han entrat o no en contacte amb alguna força política per a la sessió d'investidura", ha ressaltat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.