Política

Guerra a Ucraïna

El president sud-coreà visita per sorpresa Ucraïna

Yoon Suk-yeol es reunirà amb el seu homònim Volodímir Zelenski per analitzar i redissenyar el tipus de suport que Seül està oferint a Kíiv

El president sud-coreà, Yoon Suk-yeol, ha viatjat avui per sorpresa a Ucraïna, on està previst que celebri una cimera amb el president Volodímir Zelenski, segons ha informat fa unes hores l’Oficina presidencial sud-coreana en un comunicat enviat als mitjans de comunicació i recollit per EFE.

Yoon i la primera dama sud-coreana, Kim Keon-hee, han arribat aquest matí a Ucraïna des de Polònia, on el mandatari es trobava de visita després d’haver participat aquesta setmana com a convidat en la cimera de l’OTAN a Vílnius (Lituània).

“El president ha visitat primer l’escenari de la massacre de la ciutat de Butxa, prop de la capital ucraïnesa Kíiv, i la ciutat d’Irpín, on els atacs amb míssils s’han concentrat en àrees residencials civils”, destaca el comunicat emès.

Aquesta és la primera visita d’un president sud-coreà a Ucraïna des de que va començar la invasió russa, el febrer del 2022. El líder sud-coreà té previst realitzar avui una ofrena floral en un monument als caiguts abans de celebrar la cimera amb Zelenski.

Tot i que fins ara no s’ha desvetllat cap detall sobre la trobada, ambdós líders podrien analitzar i redissenyar el tipus de suport que Seül està oferint a Kíiv, segons consideren diferents analistes.

Ajut moderat

Malgrat que l’executiu sud-coreà ha mantingut la seva posició de no subministrar de manera directa armament ofensiu a un Estat en guerra, Yoon va suggerir fa uns mesos la possibilitat de facilitar armes a Ucraïna si les tropes russes atempten indiscriminadament contra civils.

Tanmateix, aquesta al·lusió, que va alegrar països com els Estats Units i la pròpia Ucraïna, va fer que Rússia respongués amenaçant amb subministrar armament sofisticat a Corea del Nord, en cas que al Sud se li ocorregués entregar armament letal a Ucraïna.

Aquesta advertència, explicada per ràdio per l’expresident rus i actual vicepresident del Consell de Seguretat, Dmitri Medvédez, va inquietar l’opinió pública sud-coreana i sembla haver-se refredat des de llavors la possibilitat de que Seül tingui un paper més actiu pel que fa a suport militar.

La cimera entre Yoon y Zelenski serà la segona entre els dos líders després de la que van mantenir en el marc de la cimera del G7, que es va celebrar el maig passat a Hiroshima (Japó) i a la qual tant Corea del Sud com Ucraïna van acudir com a nacions convidades.

Durant aquella reunió, Yoon va decidir entregar a Kíiv més subministraments no letals, com ara ambulàncies o detectors de mines, que van ser enviats a Ucraïna la setmana passada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

El jutge del cas Koldo descarta citar el ministre Puente com a testimoni

barcelona
guerra a gaza

Israel ataca una escola i mata una setantena de palestins en una jornada

barcelona
política

L’independentisme omple, un cop més, les avingudes de les manifestacions simultànies

barcelona

Hissada de la senyera i ofrena floral a Blanes

BLANES

Més de 600 persones celebren la diada a Palafrugell

palafrugell

L’alcalde de Salt reclama un tracte fiscal just per a Catalunya

salt

L’Onze a les Dotze, un clàssic des de fa 26 anys de la Plaça del Vi

girona

Celebració de la Diada de Catalunya a Terra Negra

llagostera

Salellas recorda Puigdemont en l’acte de la Diada i insta Illa i Paneque a“no mirar a una altra banda”

girona