Política

política

ERC recorda que és la força clau per seguir defensant els ajuntaments gironins des de Madrid

El candidat al Senat, Jordi Martí Deulofeu, ha visitat Banyoles durant la jornada electoral d’avui

El candidat d’ERC per Girona al Senat, Jordi Martí Deulofeu, ha recordat durant la seva visita d’avui a Banyoles la importància de la feina que han fet els republicans des de Madrid per defensar els ajuntaments gironins. En aquest sentit, el republicà ha denunciat que “l’any 2021, el suposat govern més progressista de la història format pel PSOE i Unidas Podemos va voler confiscar i apoderar-se insolidàriament i per la porta del darrere dels estalvis i els romanents de tresoreria dels ajuntaments en forma de préstec voluntari dels consistoris a l’Estat que es retornaria en com a mínim 15 anys”. El candidat republicà també afegeix que “aquesta proposta, a més, pretenia dir en què es podien gastar els diners en un moment de crisi sanitària per Covid-19 on calia flexibilitat per invertir i fer front a despeses sobrevingudes en benefici dels veïns”.

D’aquesta manera, segons ha remarcat Martí, “un total de 345 milions d’euros dels ajuntaments de les comarques gironines i uns 2,5 milions d’euros concretament de l’ajuntament de Banyoles, capital de la comarca del Pla de l’Estany, s’haurien vist afectades per aquesta mesura que, finalment i sortosament, no va prosperar”.

Per altra banda, el candidat republicà ha volgut expressar que “des d’un primer moment, Esquerra Republicana ens hi vam oposar i vam fer un front comú per impedir-ho. De fet, vam defensar, tal i com va acabar succeint per pressió popular i la majoria parlamentària, la suspensió de les regles fiscals avalada per la UE i la regla de la despesa que va permetre poder disposar lliurement d’aquests estalvis per gastar-los en temes tan importants com la transició energètica o la mobilitat, entre d’altres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia