Política

El Parlament aprovarà una moció que demana a l'ONU que defineixi l'estatus jurídic de Kosovo "d'acord amb la voluntat del poble kosovar"

El govern català no ha abordat el tema de declaració d'independència de Kosovo en la reunió setmanal d'aquest dimarts, però els tres partits que li donen suport votaran a favor d'una moció que es debatrà al Parlament i que reclama que "les Nacions Unides defineixin l'estatus jurídic definitiu" del país balcànic o que ho facin "d'acord amb la voluntat del poble kosovar". El text va ser presentat a tràmit al novembre per CiU, el PSC, ERC i ICV-EUiA, i les quatre formacions votaran a favor del procediment d'urgència que permetrà sotmetre'l a votació aquest dijous.

La resolució també demana a la Unió Europea que "reconegui i integri, en un futur proper, el mapa polític resultant" del nou estatus del territori que, fins diumenge, era una província de Sèrbia i que a hores d'ara ja és un Estat reconegut per les grans potències, excepte Rússia, i per la majoria de països europeus, excepte Espanya, Grècia, Eslovàquia, Romania i Xipre.

Aquesta és la posició del govern de la Generalitat respecte la declaració d'independència kosovar. Només ha anat més enllà el conseller de Governació, Joan Puigcercós, que avui actuava com a portaveu del govern després de la reunió setmanal de l'executiu català. El republicà ha insistit que el govern "com a tal" no ha discutit el cas de Kosovo i s'ha remès a la moció que s'aprovarà al Parlament. Pel seu compte, ha afegit que creu que les reticències del govern espanyol cauran i que l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero acabarà reconeixent el nou estat "igual que el de Felipe González va acabar reconeixent Croàcia i Eslovènia".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.