Política

Raquel Sánchez alerta que Catalunya es juga “reactivar conflictes estèrils”

La socialista afirma que el conflicte arribarà amb el PP, encara que no pacti amb Vox, i que l’independentisme espera “reviure les brases del procés”

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha participat en un acte de campanya per esgrimir un projecte de moderació del PSOE a les eleccions del 23-J i atiar l’espantall de la por alertant que Catalunya es juga “reactivar conflictes estèrils”. En un esmorzar informatiu celebrat a Barcelona, Sánchez ha assegurat que un eventual govern del PP portarà “conflicte” independentment del paper que hi jugui Vox. “Catalunya ha passat pàgina i la ciutadania està a altres coses”, ha ressaltat la també candidata socialista en referència al procés sobiranista segons recull l’ACN. En aquest sentit, ha dit que els partits independentistes estaran agraïts si governa el PP perquè podran “reviure les brases del procés” i “desviar el focus de la seva nul·la gestió”.

“No podem posar en perill el diàleg. Si hem pogut millorar la convivència a Catalunya ha estat, sens dubte, gràcies al diàleg”, ha dit la ministra en funcions. De la mateixa manera, ha assegurat que el “clima” polític actual estaria en perill si es tornés a les “actituds de confrontació i de ceguera de fa cinc anys”. Pel que fa a la seva estratègia amb Catalunya, ha lloat la via aplicada pel govern espanyol: “El PSC i el PSOE han portat diàleg, han portat solucions, han portat inversions i, per tant, treballem per la prosperitat a Catalunya”

En referència a la polèmica protagonitzada pel candidat popular, Alberto Núñez Feijóo, per unes dades sobre l’increment de les pensions, la ministra ha avisat que “la falta de rigor als debats i l’abús de notícies falses debiliten les institucions i, en última instància, la democràcia”. Així mateix, ha alertat del risc que suposa que el Partit Popular “llisqui pel pendent de la postveritat sense cap rubor” com, a parer seu, fa Vox i “alguns” independentistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.