Política

rússia

Putin no assistirà a la cimera dels BRICS a Sud-àfrica

El president rus podia haver estat detingut en compliment de l’ordre de captura dictada pel Tribunal Penal Internacional

Johannesburg és membre d’aquest organisme judicial

El president rus, Vladímir Putin, no assistirà a la cimera del grup d’economies emergents BRICS –Brasil, Rússia, Índia, Xina i Sud-àfrica– del pròxim mes d’agost a Johannesburg, Sud-àfrica, per evitar ser detingut per crims de guerra. En el seu lloc hi anirà el ministre d’Afers Estrangers Sergei Lavorv, ha informat aquest dimecres la presidència de Sud-àfrica en un comunicat recollit per l’ACN i Efe.

“De mutu acord, el president de la Federació Russa, Vladímir Putin, no assistirà a la cimera, però la Federació Russa estarà representada pel ministre d’Afers Estrangers”, diu la nota.

La decisió respon al fet que Sud-àfrica és membre del Tribunal Penal Internacional (TPI), organisme que el març passat va emetre una ordre d’arrest sobre Putin en acusar-lo de la deportació il·legal de nens des d’àrees ocupades d’Ucraïna cap a Rússia.

Dimarts, el president sud-africà, Cyril Ramaphosa, havia demanat al TPI permís per no detenir Putin, perquè de fer-ho equivaldria, va dir, a una declaració de guerra.

Sud-àfrica assegura haver adoptat una posició neutral sobre la guerra de Rússia contra Ucraïna, i ha demanat diàleg i diplomàcia per resoldre el conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia