Política

política

Dolors Bassa torna a visitar el centre penitenciari de Puig de les Basses

L'exconsellera contesta a Turull: “Una de les coses més importants és que jo ara pugui tornar a sortir d’aquesta presó”

L’exconsellera de Treball de la Generalitat, Dolors Bassa, ha contestat les paraules del secretari general de Junts, Jordi Turull, que assenyalava en un míting a Banyoles que no s’havia passat tres anys i mig a la presó a canvi del traspàs de Rodalies. Segons informa l’ACN, Bassa ha reivindicat la feina d’ERC al Congrés i demana posar en valor “tot el que ERC ha aconseguit”. “Una de les coses més importants és que jo ara pugui sortir d’aquesta presó i no sigui com abans”, ha ressaltat Bassa, després d’haver visitat el centre penitenciari Puig de les Basses acompanyada de la seva germana i cap de llista d’ERC a Girona, Montse Bassa. Les dues han reivindicat que l’amnistia i l’autodeterminació continuen sent “una prioritat” pel partit.

Esquerra Recublicana ha fet campanya aquest dijous a la presó d’El Puig de les Basses de Figueres. La candidata per Girona del partit, Montse Bassa, ha acompanyat la seva germana al centre on va complir part de la condemna pel judici del procés. Des d’allà, Dolors Bassa ha volgut reivindicar que la negociació dels republicans amb el govern espanyol ha servit, entre d’altres coses, per treure el delictes de sedició i aconseguir el indults per als presos independentistes. L’exconsellera també ha demanat unitat d’acció entre ERC, Junts i CUP per negociar a Madrid i ha recriminat les paraules de Turull en què deia que no s’havia passat tres anys i mig a presó a canvi del traspàs de Rodalies.

“Turull com la resta saben que ningú més podrà entrar a presó pel tema de la sedició. Això és importantíssim i s’ha aconseguit amb la negociació”, ha etzibat Bassa, mentre recriminava que Junts havia aprovat el 95% de les lleis al Congrés “a canvi de res”. “Esquerra n’ha aprovat el 97% a canvi de molt”, ha remarcat.

D’aquesta manera, l’exconsellera també ha assenyalat que l’autodeterminació i l’amnistia continuen sent una prioritat en el programa d’ERC, però assenyala que “cal gestionar el mentrestant”. “No pots demanar l’autodeterminació i com que no ens la donen no fem res. La independència és la nostra prioritat i ho ha estat sempre, però hem de fer que la gent pugui viure millor”, ha defensat. Per altra banda, també ha alertat que l’entrada de les dretes a l’executiu estatal seria “una molt mala notícia per la fi de la repressió”. “Quan pitjor, millor, no és la solució. Al contrari, quan millor, millor”, ha assenyalat.

Cap negociació amb PP i Vox

Per la seva banda, Montse Bassa ha deixat clar que la negociació es durà a terme amb forces progressistes i diu que si PP i Vox governen a partir del 23 de juliol “no hi haurà res a pactar”. “Nosaltres mai entrarem a parlar amb gent d’extrema dreta i feixistes. Sempre els combatrem”, ha recordat la diputada al Congrés i candidata a Girona.

Tot plegat, en una visita que les dues germanes han fet a la presó del Puig de les Basses, on han destacat “la diferència que hi ha amb les presons espanyoles”. En aquest sentit, Dolors Bassa ha lamentat “l’objectiu punitiu” dels centres de la resta de l’estat i la voluntat de reinserció de les presons catalanes. Montse Bassa també s’ha compromès a tornar al centre penitenciari alt-empordanès “guanyi qui guanyi el diumenge” per “seguir ajudant-los”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.