Política

Sumem CUP Banyoles no dóna suport al pacte de Junts i ERC per presidir el Consell Comarcal del Pla de l’Estany

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha escollit la presidència d’aquest ens pel mandat 2023-2036, fruit de l’acord entre ERC i Junts que governaran de manera compartida. Des de Sumem CUP Banyoles no donen suport al pacte de Junts i ERC per presidir el Consell celebrat el passat dilluns 17 de juliol. Sandra Pazos, regidora de l’Ajuntament i membre del Consell va afirmar que “tal com hem fet els últims 8 anys, volem continuar fiscalitzant i donant una visió diferent del que nosaltres entenem de com ha de ser el Consell Comarcal i de com ha de ser la comarca, sense pagar costos als equilibris polítics”. El grup polític es vol posicionar com la veu de les persones i entitats d’aquesta comarca que aposten per una alternativa més cooperativa i més global.

Així doncs, en el seu discurs durant la investidura, Pazos va fer un repàs de les apostes que Sumem CUP Banyoles té sobre la taula per al pròxim mandat. En primer lloc, treballar per implantar el residu zero, reduir les deixalles i sensibilitzar a la població sobre el canvi climàtic. En segon terme, impulsar la recuperació de la Conca Lacustre des del Clot d’Espolla fins al Terri. I, en l’últim punt, tal com declara la mateixa Pazos, “volem una comarca que aposti sense embuts per la mobilitat sostenible, per a una xarxa de carrils bici que unifiqui la comarca, com també un transport públic digne que uneixi els municipis”.

Finalment, des del grup polític, s’insistirà en la “transparència” del Consell Comarcal i que aquest actuï i treballi per promocionar els productes locals facilitant als petits productors comarcals poder vendre en línia a través d’un portal creat des del mateix consell, entre altres propostes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia