Política

Picabaralla entre De Madre i un diputat de CiU a causa de la fibromiàlgia

Francesc Sancho acusa la diputada socialista d'utilitzar la malatia "en benefici polític propi"

La presidenta del grup del PSC-CpC, Manuela De Madre, ha mantingut aquest dimecres una picabaralla dialèctica amb el diputat de CiU Francesc Sancho a causa de la fibromiàlgia que ha derivat en acusacions personals, com la de Sancho a De Madre d'utilitzar la seva malaltia "en benefici polític propi".

Després que el parlament català aprovés una proposta de resolució per millorar l'atenció a la fibromiàlgia i la fatiga crònica, De Madre ha expressat als periodistes la seva irritació perquè Sancho confessés, a l'inici de la seva intervenció en el ple, que en un principi va ser escèptic sobre aquestes malalties.

De Madre ha assegurat que, "com a malalta" de fibromiàlgia, havia sentit "tristesa" i "commoció" perquè un diputat "que és metge" admetés que "en un principi no creia en aquesta malaltia" i precisés que després de la Iniciativa Legislativa Popular sobre aquestes molèsties va vèncer el seu "escepticisme".

La dirigent del PSC ha recordat que el 4% de la població catalana pateix fibromiàlgia o fatiga crònica, que aquestes malalties estan diagnosticades des dels anys noranta i que el dolor "no es veu".

Per la seva banda, Sancho ha dit a continuació als periodistes que en el ple ha volgut deixar clar que en un principi va dubtar d'aquestes malalties, de la mateixa manera que inicialment hi havia "desconeixement i ignorància" entre el col·lectiu mèdic sobre aquestes molèsties. Malgrat això, ha remarcat que sempre ha defensat el dret dels malalts a ser tractat, i ha etzibat: "Jo el que mai no he fet és utilitzar als malalts en benefici polític propi".

Així mateix, ha acusat "un sector del PSC i a la pròpia Manuela de Madre" d'"instrumentalitzar políticament durant molt temps aquesta malaltia" i ha afegit que aquesta utilització s'ha allargat "fins que els propis afectats han donat un cop sobre de la taula i han presentat una Iniciativa Legislativa Popular".

Al marge d'aquesta polèmica, De Madre, acompanyada per la presidenta de la Fundació d'Afectats i Afectades de fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica, Emilia Altarriba, ha celebrat l'aprovació d'aquesta resolució.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Biden, un adeu que sacseja

Los Angeles

El sisè PIB per càpita més alt

Parets del Vallès
Francesc Juzgado i Mollá
Alcalde de Parets del Vallès (PSC)

“Parets del Vallès és el que és gràcies a la indústria que té”

Parets del Vallès
Jordi Seguer i Romero
Cap de l’oposició a Parets del Vallès (Ara Parets-ERC)

“L’alcalde no té lideratge ni un projecte de futur per a Parets”

Parets del Vallès
Estats Units

Trump carrega contra Biden i afirma que mai ha estat “apte” per al càrrec

Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona