Política

Picabaralla entre De Madre i un diputat de CiU a causa de la fibromiàlgia

Francesc Sancho acusa la diputada socialista d'utilitzar la malatia "en benefici polític propi"

La presidenta del grup del PSC-CpC, Manuela De Madre, ha mantingut aquest dimecres una picabaralla dialèctica amb el diputat de CiU Francesc Sancho a causa de la fibromiàlgia que ha derivat en acusacions personals, com la de Sancho a De Madre d'utilitzar la seva malaltia "en benefici polític propi".

Després que el parlament català aprovés una proposta de resolució per millorar l'atenció a la fibromiàlgia i la fatiga crònica, De Madre ha expressat als periodistes la seva irritació perquè Sancho confessés, a l'inici de la seva intervenció en el ple, que en un principi va ser escèptic sobre aquestes malalties.

De Madre ha assegurat que, "com a malalta" de fibromiàlgia, havia sentit "tristesa" i "commoció" perquè un diputat "que és metge" admetés que "en un principi no creia en aquesta malaltia" i precisés que després de la Iniciativa Legislativa Popular sobre aquestes molèsties va vèncer el seu "escepticisme".

La dirigent del PSC ha recordat que el 4% de la població catalana pateix fibromiàlgia o fatiga crònica, que aquestes malalties estan diagnosticades des dels anys noranta i que el dolor "no es veu".

Per la seva banda, Sancho ha dit a continuació als periodistes que en el ple ha volgut deixar clar que en un principi va dubtar d'aquestes malalties, de la mateixa manera que inicialment hi havia "desconeixement i ignorància" entre el col·lectiu mèdic sobre aquestes molèsties. Malgrat això, ha remarcat que sempre ha defensat el dret dels malalts a ser tractat, i ha etzibat: "Jo el que mai no he fet és utilitzar als malalts en benefici polític propi".

Així mateix, ha acusat "un sector del PSC i a la pròpia Manuela de Madre" d'"instrumentalitzar políticament durant molt temps aquesta malaltia" i ha afegit que aquesta utilització s'ha allargat "fins que els propis afectats han donat un cop sobre de la taula i han presentat una Iniciativa Legislativa Popular".

Al marge d'aquesta polèmica, De Madre, acompanyada per la presidenta de la Fundació d'Afectats i Afectades de fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica, Emilia Altarriba, ha celebrat l'aprovació d'aquesta resolució.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona