Política

La CUP reivindica la mobilització d’Urquinaona

Presenten un manifest de suport firmat per 60 personalitats del món de la cultura, de la comunicació, acadèmics i de l’esport com Fermín Mugurza, Eudald Carbonell o Martí Sales

La CUP s’ha erigit en el vot que “farà tornar l’ambició i la mobilització” a Catalunya i ha demanat el vot aquest 23-J per enviar un missatge a “l’esquerra que no ha arribat fins al final amb els compromisos que tenien” i a l’independentisme que “desorienta i desmobilitza”. En una roda de premsa des de la plaça d’Urquinaona, segons infroma l’ACN, el cap de files dels cupaires, Albert Botran, ha reivindicat que és necessari “recuperar la força de l’1 i del 3 d’octubre” i de la protesta a aquesta plaça. Alhora, ha afirmat que no esperen que el president espanyol, Pedro Sánchez, concedeixi el dret d’autodeterminació després del 23-J només per la força dels vots independentistes. “Els referèndums es guanyen al carrer i contra governs de tota mena”, ha dit

la formació anticapitalista també ha presentat el manifest de suport un total de 62 professionals de diferents àmbits comunicatius, socials i universitaris, entre elles es destaquen: Fermín Mugurza, Ana Polo, Eudald Carbonell, Martí sales, Guillem Agulló, Jordi Borràs, Nacho Vegas, Andrea Motis, Maria Rovira (Oye Sherman), Marc Sarrats, Miguel Urban, Françoise Vergés i el militant independentista Carles Castellanos.. Totes elles “es rebel·len contra les lògiques imposades d’aquestes eleccions”. Per una banda, explica la formació, s’expressa la “lògica del mal menor” resignada a dipositar el vot “davant l’amenaça del llop reaccionari” que les forces polítiques han imposat durant la campanya. Per altra banda, la “lògica del desencís, el desencant i la desmobilització” pel malestar social per les polítiques institucionals. El document defensa que l’opció dela CUP és la millor perquè representa recuperar l’esperança d’una alternativa política que manté l’aposta per l’esquerra i que defensarà els drets nacionals i socials “a Madrid i arreu”.

Botran ha afirmat que no sap “amb quins paràmetres negociaran” els altres partits independentistes en cas que els seus vots siguin necessaris per investir Sánchez. “Nosaltres hem estat els més clars, la força de l’independentisme serveix per fer-la valdre amb un referèndum i ho fem extensible a totes les formacions. Si no ho fan valdre, no sé què faran”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia