Política

ERC apel·la al “vot útil” dels que dubten com aturar la dreta

Els republicans combaten fins al final el vot dual i es reivindiquen com la principal “garantia” per Catalunya tant si governen PP i Vox, com si ho fan PSOE i Sumar

“Ni frivolitats ni sucursalismes, Esquerra”, resumeix Rufián

ERC ha tancat aquest vespre la campanya per al 23-J amb un míting a la plaça de la Vila de Gràcia, a Barcelona, apel·lant al “vot útil” de tots els que dubten entre triar diumenge la seva papereta, la del PSC-PSOE o la de Sumar En Comú Podem per aturar un possible govern de PP i Vox a l’Estat. El candidat, Gabriel Rufián, ha proclamat que els republicans són el partit “més útil” per a Catalunya en qualsevol dels tres escenaris que creu que es poden produir: un possible govern PP-PSOE, després de ser els primers que en van alertar, un PP-Vox al qual confrontaran frontalment o un PSOE-comuns com hi ha hagut fins ara. “Som els responsables de les seves bones rectificacions, qui en vulgui més així, que ens doni més força”, ha proclamat Rufián, que ha defensat que la política útil és “compatible” amb l’independentisme, i ha recordat que quan la dreta espanyolista imagina el seu enemic “no imagina partits sucursalistes ni partits que es basen en la frivolitat, sinó que imagina ERC”. “Ni frivolitats ni sucursalismes: Esquerra”, ha resumit.

El candidat, que ha insistit que les condicions per a una possible investidura de Pedro Sánchez són el traspàs de rodalies, la fi del dèficit fiscal i la continuïtat de la taula de negociació sobre l’amnistia i l’autodeterminació, ha recordat que aquestes no són unes eleccions qualssevol, ja que hi ha en joc fins i tot “els drets humans”. “Alguns s’hi juguen fins i tot la llibertat, un preu que ja hem pagat, paguem i si convé pagarem”, ha etzibat. També la número 2, Teresa Jordà, ha reivindicat el d’ERC com el vot “de l’esperança i el combat” davant el vot “de la mentida” que signifiquen PP i PSOE, com avui finalment han reconegut els seus dos líders.

El president Pere Aragonès ha interpel·lat directament els progressistes que dubten a qui votar, i també als que tenen por i fins i tot “pànic” d’un govern de PP i Vox. “L’única opció que garanteix que aturarem la dreta i que defensarem Catalunya sempre, a tot arreu i fins a les últimes conseqüències és ERC”, ha deixat clar el també coordinador general d’ERC, que s’ha contraposat als partits amb seu a la capital de l’Estat. “No obeïm ordres de Madrid, i no tenim dubtes quan toca defensar el país”, ha constatat.

En la mateixa línia, el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha demanat tenir “memòria”, igual que la tenen els grans enemics del país, i ha recordat que el republicanisme català sempre ha participat en les seves derrotes, tant quan va caure la monarquia espanyola el 1868 i el 1931, com quan es van derrocar governs del PP el 2004 i el 2018. “No hi ha hagut ni una sola vegada que hagin estat derrotats i nosaltres no hi fóssim”, ha proclamat. També la secretària general, Marta Rovira, ha deixat clar que si ERC és prou forta diumenge a la nit, el primer que farà serà “impedir un govern de PP i Vox”, i el segon, “condicionar un govern del PSOE que haurà de mirar a l’esquerra i respondre les necessitats de Catalunya”. “Només hi ha una solució: davant la dreta espanyola, l’esquerra catalana”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.