Política

Junts crida al vot d’abstencionistes i d’independentistes d’altres partits

Nogueras els demana confiança perquè “per molt emprenyats i decebuts que estem” no es pot deixar a les futures generacions “un país petit, submís i espanyol”

Puigdemont diu que es malfiïn dels que els demanen el vot “per aturar la dreta i no diuen res més”

Junts ha fet l’acte final de campanya als Jardinets de Gràcia amb la clara intenció de captar el vot d’altres formacions independentistes i dels abstencionistes, admetent que “hem comès errors que assumim” i “som fal·libles”, en paraules de la candidata Míriam Nogueras. Al mateix moment ha demanat que li facin confiança perquè “no podem estar ni un minut més plorant i lamentant-nos o assenyalant--nos i mirant-nos de reüll”. La candidata ha assegurat que tenim molt clar “qui som i què representem, què hem de fer i i com ho hem de fer” perquè “no podem perdre el temps amb taules, xantatges i pors perquè ara toca Catalunya”.

Nogueras els ha demanat el vot sense que “deixin de militar en la vostra ideologia” per “acabar amb la política ajupida de fa alguns anys”, just després d’assegurar que “per molt emprenyats i decebuts que estem, si no votem no castiguem als que ha n fallat, estem castigant als qui vindran”, referint-se a les generacions futures.

Que l’abstenció preocupa a la formació ha quedat palès en les intervencions del secretari general, Jordi Turull i l’expresident Carles Puigdemont per videoconferència. Aquest darrer ha demanat un últim esforç abans que s’obrin el col·legis electorals per “capgirar tendències i trencar els relats” que volen vendre que els comicis van de “Pedro Sánchez o Feijóo”, aturar l’extrema dreta o “l’Espanya de la por”, ja que des del 2017 “totes van de Catalunya”. Puigdemont ha assegurat que Junts vol estar “allà on tinguem l’oportunitat d’alçar la veu”, i ha aviat als votants amb un “malfieu-vos-en” d’aquells que demanen el vot per “aturar la dreta i no diuen res més” o que el demanen per “condicionar millor Pedro Sánchez perquè en lloc de donar-nos engrunes, ens en doni una mica més”. L’expresident ha conclòs que podria ser que “en l’intent de salvar Pedro Sáncehz s’oblidin de salvar Catalunya”.

Turull, de la seva banda, ha fet una crida a no quedar-se a casa per la generació que els havia precedit, per “enfortir-nos amb el millor camí, que són les urnes”, pels polítics que estan a l’exili i no poden votar i perquè “comptant paperetes” és l’única manera d’identificar-se com un grup objectivament identificable i demostrar que “l’independentisme no s’ha acabat”.

La presidenta del partit, Laura Borràs, ha insistit que des de 2017 “totes les eleccions van d’independència”. En aquest sentit, ha reivindicat Junts com la formació que “no ha falcat els que busquen la destrucció” de l’independentisme i ha assegurat que ells reivindiquen la unitat “mentre que d’altres només la prediquen quan venen eleccions”.

Amb això, Borràs ha fet una crida a la unitat i ha afirmat que “la clau” després del 23-J “és que l’independentisme pugui ser fort”. “Si l’independentisme no és un problema per l’Estat, si no fem nosa, és evident que no fem cap servei a Catalunya”, ha defensat. Sobre el referèndum, la presidenta de la formació ha assegurat que es tracta de la “solució” per Catalunya: “Sabem quina és la solució i la volem exercir com hem fet sempre: cívica, pacífica i democràticament”.

Per la seva part, el candidat al Senat, Antoni Castellà, ha carregat també contra els republicans i ha afirmat que “costa molt d’entendre” que ERC “insisteixi en una taula que ha tingut un fracàs absolut”. “És un cavall de Troia que tenim dins de Catalunya que quan s’ha obert ens hem trobat repressió i blanqueig de competències”, ha assegurat. En la mateixa línia, Castellà ha retret a Rufián que hagi fet gala dels indults: “Quan Turulll li diu que no va anar a la presó per la Renfe, en el fons el que li està dient és que ells mai van demanar una solució personal, la solució era pel país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.