Política

Donen deu dies a l’activista Dani Gallardo per entrar a la presó

El gadità està condemnat pel Tribunal suprem a 4,7 anys de presó detingut a Madrid l’octubre del 2019 en les protestes contra la sentència de l’1-O

L’activista Dani Gallardo té deu dies per entrar voluntàriament a la presó per complir amb la condemna de quatre anys de presó per desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions lleus dictada pel jutge per haver participat en les manifestacions de l’octubre del 2019 contra la sentència de l’1-O a Madrid. Així ho ha assegurat el grup suport a l’activista a través d’un missatge que ha difós a les xarxes.

El passat 1 de juny el Tribunal Suprem (TS) va confirmar la sentència, però va estimar parcialment el recurs de cassació de Gallardo a la sentència inicial del desembre del 2020. El magistrat va retallar-li una part de la condemna però no va eximir-lo d’ingressar de nou en un centre penitenciari. En el comunicat , els companys de Gallardo han remarcat que la seva convicció “és forta”, que “no claudicarà davant l’Estat feixista espanyol” i que “continuarà lluitant des d’on el porti el camí de la repressió”. Gallardo fa un parell d’any que viu a Montblanc on també hi treballa

El col·lectiu també ha recordat que aquest cas “no és una excepció”, ja que encara hi ha 4.500 persones que pateixen les represàlies per participar de les accions en defensa de l’independentisme. “És per això que continuem i continuarem la lluita pels drets i les llibertats sigui com sigui i costi el que costi”, sentencia el comunicat.

L’activista va ser detingut el 16 d’octubre de 2019 en una manifestació a Madrid de suport a Catalunya i va passar un any en presó preventiva. L’Audiència de Madrid també el va condemnar a pagar uns 3.500 euros d’indemnització al consistori de Madrid i 2.100 euros a l’agent de la policia que segons l’Audiència va patir l’agressió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia