Política

L’Ajuntament de Figueres nomena els membres de la comissió de nomenclàtor

El ple de l’Ajuntament de Figueres ha aprovat aquesta setmana el nomenament dels representants dels òrgans col·legiats propis del consistori, entre els quals hi figura la comissió del nomenclàtor. Aquest organisme té un caràcter consultiu i s’encarrega d’informar sobre l’atorgament de noms als carrers i places de la ciutat, així com tot allò que faci referència al disseny de les línies generals d’actuació en matèria d’erecció de monuments, d’atorgament de noms de personatges o efemèrides, de recuperació i de preservació del patrimoni.

La comissió estarà presidida per Jordi Masquef, l’alcalde de Figueres. Seguidament, els vocals seran: el regidor de Memòria Històrica, Josep Maria Bernils; la regidora de Cultura, Mariona Seguranyes; Alfons Martínez (PSC); Montserrat Segura (ERC); Jordi Vivo (VOX); Xavier Colomer (CUP) i Àngela Domènech (PP). D’altra banda, els tècnics de la comissió esdevindran: l’arxivera municipal, Eva Astarloa; la presidenta de l’Institut d’Estudis Empordanesos, Anna Maia Puig; l’arquitecte municipal, Joan Falgueras; el director del Museu de l’Empordà, Eduard Bech i el cap del Departament d’Estadística, Miquel Planas. Així mateix, la comissió contarà amb un grup de ciutadans de Figueres: la filòloga Anna Maria Velaz; els historiadors Albert Testart i David García; la vicepresidenta d’Òmnium Cultural, Llourdes Godoy; el director del Museu del Joguet, Pep Canaleta; el periodista Santi Coll i la presidenta del Foment de la Sardana, Montserrat Mauné.

El regidor de memòria històrica de l’Ajuntament de Figueres, Josep Maria Bernils, assenyala que “aquesta comissió es reunirà a primers de setembre i tindrà com a primera tasca escollir les persones i entitats que hauran de ser reconegudes durant el Dia de la Ciutat”. A més, Bernils ha apuntat que “esperem donar un nou impuls a aquest organisme, que conjuga els representants dels grups polítics amb un equip tècnic, amb representants ciutadans que hem volgut que siguin persones especialitzades dels diversos àmbits en els quals ha de treballar la comissió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia