Política

Mitt Romney guanya les primàries a Michigan

L'exgovernador de Massachusetts, Mitt Romney, ha guanyat les primàries a l'Estat de Michigan, un triomf amb el qual reneixen les seves possibilitats per arribar a ser el candidat republicà a la presidència dels Estats Units a les eleccions del novembre.

Quan encara no s'havia completat encara el còmput total dels vots, les cadenes CNN i NBC han indicat que Romney ha obtingut un 40% dels sufragis.

El segon lloc ha estat per al senador John McCain amb un 30%, seguit de l'exgovernador d'Arkansas, Mike Huckabee, amb un 15%.

El triomf de Romney ha estat acceptat pels seus dos principals rivals, que han parlat davant dels seus seguidors a Detroit després de donar-se a conèixer els resultats.

Michigan volia avançar sense permís les primàries per aconseguir tenir més rellevància al llarg del procés electoral dels Estats Units, però el Partit Demòcrata ha decidit que els seus delegats no podran votar en la convenció que escollirà el candidat a la presidència. Així, els demòcrates no han fet campanya en aquest Estat.

Tot i així, Hillary Clinton ha decidit no retirar el seu nom de les paperetes, i és l'única dels principals candidats que no ho ha fet. Així el seu nom apareix avui a les paperetes demòcrates malgrat que l'elecció realment no té gaire rellevància per a aquest partit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.