Política

Sánchez es torna a comprometre a fer oficial el català a Europa

El president espanyol garanteix que tramitarà l’oficialitat de la llengua durant el semestre de presidència de la UE

Gest del PSOE cap a Junts

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, s’ha compromès a “desplegar” l’ús del català a les institucions europees durant la presidència espanyola de la Unió Europea (UE). Sánchez ha fet aquest anunci a escasses hores de la constitució de les Corts Generals i quan el PSOE encara no té lligats els vots que li assegurin la presidència de la Mesa del Congrés, per a qui presenta l’expresidenta balear Francina Armengol.

Aquest gest arriba després que l’eurodiputat i 130è president, Carles Puigdemont, hagi demanat “fets comprovables abans de prometre cap vot” de Junts, ni per a la investidura ni per a la Mesa.

El PSOE i Sánchez mateix ja van comprometre’s amb el català a europa el 2022. Van incloure a la taula de diàleg amb ERC el compromís de tramitar la petició d’oficialitat del català, com així van fer. La tramitació no incloïa l’acord de defensar que el català fos oficial, de forma que mai s’ha arribat a votar i les propostes en la mateixa línia presentades al Congrés o al Senat, el PSOE hi ha votat en contra.

Sánchez ho ha dit en una trobada de diputats i senadors del PSOE aquest dimecres al Congrés. El líder socialista ha remarcat que Espanya “parla en castellà, però també en català, euskera i gallec” i ha admès que cal “fer més”: “Podem fer més i farem més” per a totes les llengües, s’ha compromès Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.