Política

Empitjora l'estat de salut d'Ingrid Betancourt

El fill de l'ostatge promou una gran mobilització a França per diumenge vinent

Ingrid Betancourt era viva però amb la salut molt delicada almenys fins la setmana passada, segons han confirmat els serveis d'informació de l'exèrcit colombià a partir del testimoni de veïns de la localitat d'El Retorno, situada en zona controlada per les FARC. Aquesta revelació, divulgada per l'emissora radiofònica Radio Caracol, desmenteix alguns rumors segons els quals la segrestada hauria mort en les últimes jornades. Cal recordar que fonts oficials colombianes consideren veraç la informació que va transcendir fa unes setmanes segons la qual Betancourt hauria emmalaltit d'hepatitis B i hauria estat hospitalitzada durant cinc dies a mitjans de febrer a la localitat d'El Capricho. Tot i això, el seu estat de salut empitjora dia rere dia i, segons Radio Caracol, necessita urgentment transfusions de sang que, de moment, no se li poden fer.

Mobilització a França
La fràgil salut de Betancourt ha disparat en els últims dies els rumors de la seva eventual mort, però també ha fet augmentar les esperances d'un ràpid alliberament. En aquest sentit, Lorenzo Delloye, fill de la segrestada, ha fet una crida a la "marxa blanca" que tindrà lloc diumenge vinent a París i altres llocs de França en favor de l'alliberament de Betancourt. "Hi ha una urgència per la vida i la llibertat" ha assenyalat Delloye per demanar a la ciutadania francesa el seu suport.

Per la seva banda, la Federació Internacional de Comitès Ingrid Betancourt (FICIB) demanarà aviat al president colombià, Álvaro Uribe, que promogui "immediatament" una sortida "política" al conflicte i que renunciï a tota acció militar a la zona on es troba l'ostatge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.