Política

Cullell explica al Parlament que Bassas va trencar amb Catalunya Ràdio perquè li van demanar que canviés l'horari i les tertúlies

La directora general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Cullell, ha explicat aquest divendres, davant la comissió de control del Parlament, quines van ser les tres condicions que van posar a Antoni Bassas per renovar el seu contracte a Catalunya Ràdio. Cullell també ha dit que "encara" no es pot donar el nom del seu substitut. El president del consell de govern de la CCMA, Albert Sàez, ha demanat més "normalitat" per tractar aquest tema i ha assegurat que, tot i que actualment Bassas està estudiant ofertes de la competència, "encara" no és segur que es desvinculi de la corporació.

Segons a ha explicat Cullell, la primera condició a Bassas era una renovació per assolir "més pluralisme" no només polític sinó també de "gènere, d'edat i, en definitiva, un programa més adreçat a la societat".

La segona condició suposava l'avançament d'una hora en el seu horari d'emissió, per la nova temporada se li proposava que El Matí comencés a les sis i durés fins les onze, aquest avançament el faria coincidir amb la resta de programes informatius matinals de la resta de les cadenes.

La tercera condició era canviar l'horari de la secció Alguna Pregunta Més ja que, des de l'arribada de Manel Fuentes a Catalunya Ràdio, el fet que l'APM tanqués El Matí suposava que se solapés amb l'inici del programa Problemes domèstics i s'emetessin d'aquesta manera dos espais d'humor seguits.

L'explicació d'aquestes tres condicions ha provocat un petit enfrontament entre els representants dels grups parlamentaris de CIU i PSC que Sàez s'ha afanyat en tallar assegurant que es tracta només d'una decisió que ha pres una empresa de comunicació pública i que s'hauria de prendre amb "més normalitat". El president de la corporació ha reconegut que la inquietud de l'audiència que l'escolta està "justificada" però que no ho està tant el generar "tanta controvèrsia".

Tant Sàez com Cullell han volgut destacar la "professionalitat" de Bassas i reconèixer el treball realitzat per aquest periodista al llarg d'aquests 14 anys. La directora general ha explicat que ella li va proposar renovar, que també li va proposar altres opcions dins la CCMA i que Bassas va respondre que no renovaria i que escoltaria ofertes de la competència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Francis Ghilès
Investigador sènior associat del CIDOB

“Mélenchon és divisiu, no pot ser el nou primer ministre francès”

BARCELONA
política

Rovira rumia tornar de l’exili en caure la imputació per Tsunami

barcelona
guerra a europa

Els atacs russos a Ucraïna, inclòs a un hospital infantil, causen ja més de 30 morts

barcelona
judicial

L’Audiència Nacional anul·la els tres últims anys d’investigació judicial del cas Tsunami

barcelona
política

Feijóo veu el PSC còmplice del procés però li demana suport per tenir senador

barcelona
política

Rull: “La policia no entrarà al Parlament a detenir ningú”

barcelona
política

ERC prendrà mesures divendres per l’afer dels cartells dels Maragall

barcelona
política

ERC assegura que la negociació per investir Illa avança “a bon ritme”

barcelona
estat espanyol

El Constitucional planteja exculpar Griñán del delicte de malversació pel cas dels ERO

barcelona