Política

Duran no tanca la porta a l'entrada de CiU en el govern espanyol aquesta legislatura

IX Legislatura

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, no ha descartat que més endavant, en aquesta legislatura, CiU acabi entrant en el govern espanyol de José Luis Rodríguez Zapatero si canvien les circumstàncies actuals.
Duran ha subratllat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que qualsevol persona en la seva situació política no ha de "renunciar" a ocupar algun dia un càrrec ministerial, encara que no sigui aquesta la seva prioritat ni la seva raó de ser.

"Qui hi renunciï públicament estant al nivell que estic jo és que està enganyant la gent", ha remarcat.

En qualsevol cas, segons Duran, encara "no és el moment" que CiU, que es va abstenir en la investidura de Rodríguez Zapatero, es plantegi formar part de l'executiu espanyol.

"No té sentit que Catalunya, en aquests moments i en aquestes circumstàncies, a través d'una formació política com CiU, tingui ministres. No sé si tindrà sentit o no en els pròxims quatre anys. Poden canviar moltes coses", ha advertit.

Duran ha apuntat que després de les passades eleccions generals en la política espanyola "han canviat coses" i, per exemple, "el PSOE ja no té la mateixa majoria que tenia", de manera que "necessita més diàleg, més suport de CiU".

"Administrar" la força
CiU ha de saber "administrar" la seva força a Madrid "amb intel·ligència" i sense "caure en la trampa de les necessitats del PSOE".

Segons el líder d'Unió, la situació política a Catalunya "condiciona molt la nostra presència en la política espanyola", però aquesta situació "ara és una i demà passat pot ser una altra".

D'una altra banda, Duran espera que en el nou govern espanyol qui porti la batuta econòmica sigui Pedro Solbes i no Miguel Sebastián, perquè té "més confiança" en el vicepresident.

Duran, que ja ha avançat que conservarà el seu càrrec de president de la comissió d'Exteriors del Congrés perquè així ho ha pactat amb els socialistes, s'ha mostrat "sorprès" per la designació de Carme Chacón com a ministra de Defensa, càrrec que, segons el seu parer, se sol encomanar a "una persona molt experimentada en el govern".

Quant al ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha reconegut que té un enfocament sobre immigració "una mica més realista" que el d'altres dirigents socialistes.

Duran ha mostrat també la seva sorpresa per la continuïtat de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, que, segons la seva opinió, es manté malgrat que Rodríguez Zapatero i el PSC volien apartar-la d'aquest lloc, però la "gran pressió dels socialistes andalusos" ho ha impedit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El Suprem dels EUA dona una immunitat parcial a Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona