Política

Chávez acusa Uribe de "mentir" i d'haver "dinamitat" l'operació de rescat dels ostatges

"Acuso el president de Colòmbia d'estar mentint, d'estar manipulant", va dir ahir a la nit Chávez en palau presidencial de Caracas, després que s'ajornés l'anunciat lliurament d'ostatges en mans de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC). "Uribe: mira més cap aquí [... ] i menys cap a Bush. Desprèn-te de Bush i fem-nos una abraçada i fem la pàtria gran. Reflexiona, Uribe", perquè "els Estats Units no volen la pau per a ningú" i si depengués dels seus governants "farien una festa amb una guerra entre Veneçuela i Colòmbia", va afegir.

Chávez també va dir que Uribe havia anar a la localitat colombiana de Villavicencio a "dinamitar" l'operació de rescat amb la seva hipòtesis que Emmanuel¡, el fill nascut en captiveri de la segrestada Clara Rojas, estaria a Bogotà amb un nom fals.

Amb tot, el dirigent veneçolà va matisar i va manifestar que "malgrat" el que havia dit, malgrat les seves "crues paraules", és possible assolir l'alliberament dels ostatges com a pas previ a la recerca de la pau a Colòmbia, el que beneficiaria el seu país i els països frontereres.

Chávez va insistir que "Uribe creu que els militars colombians poden derrotar, aniquilar les FARC", però ell, com a militar, ha insistit que "no podran" fer-ho. Però també va dir que tampoc les FARC podran assolir el poder per la via armada. "Ni l'un ni l'altre podran" aconseguir el seu objectiu i sense un acord de pau, ha dit Chávez, mantindran una "lluita de desgast" en què "no només es desgasta molt Colòmbia, sinó també Veneçuela i l'Equador".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.