Política

Maragall assegura que té ''eines'' perquè no s'apliqui la tercera hora de castellà

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha assegurat que el sistema educatiu ''no està en perill'' i que el govern té ''eines'' per evitar l'aplicació del reial decret espanyol d'ensenyaments mínims a primària, que preveu la tercera hora de castellà.

Aquestes ''eines'' són la llei d'educació de Catalunya que s'ha d'aprovar i l'ajornament d'un any que s'ha aprovat recentment. Maragall ha respost així a una interpel·lació de CiU, que ha insistit en la necessitat de fer una llei per "garantir" el proper inici de curs amb "la màxima seguretat".

El conseller ha assegurat que ha "defensat el criteri propi en la relació institucional amb el govern espanyol" i que la defensa de les competències "va ser un criteri adoptat des del primer moment i dut a la pràctica a través de la prudència institucional requerida". Després que Irene Rigau hagi plantejat al govern la necessitat d'aprovar una llei per tal de "poder obviar el compliment" del reial decret espanyol que preveu la tercera hora de castellà i "garantir l'inici de curs amb la màxima seguretat", el conseller creu que el que ella proposa és "d'inferior rendiment i resultat" respecte del que proposa el govern.

Maragall ha dit que la previsió que es fa en aquests moments a l'avantprojecte de llei d'educació "en relació al conjunt de la competència curricular del govern de Catalunya, és manifestament més potent que el que vostès plantegen per la qüestió concreta de les àrees lingüístiques". A més, ha afegit que el plantejament de CiU aporta "un efecte possiblement contraproduent des del punt de vista de les reaccions institucionals, socials i polítiques".

El conseller, que s'ha mostrat convençut de "guanyar la batalla", ha instat Rigau a "parlar-ne tranquil·lament", i ha dit que el sistema educatiu "no està en perill". "No és la precipitació la millor consellera", ha dit, tot dient que no hi ha urgència, perquè "tenim eines perquè no es produeixi aquesta incidència", en referència a l'ajornament de l'aplicació de la tercera hora un any i la previsió d'aprovació de la llei d'educació de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona