Política

Mala maror al tripartit per les propostes sobre infraestructures impulsades per Nadal

Hores després que el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, hagi presentat l'esborrany de Pacte Nacional d'Infraestructures i la llista d'inversions que la Generalitat demanarà a Madrid en aplicació del nou Estatut, els socis de govern comencen a qüestionar el projecte. Els dos documents han estat aprovats pel govern, però el secretari general d'ICV, Jordi Guillot, ha advertit que la seva formació "no té cap acord en la proposta de Ronda del Vallès i de la MAT, tal com la formula el PSC".

Guillot ha afegit que "tampoc en el si del govern hi ha cap acord en aquestes dues qüestions, com el mateix conseller Nadal ha reconegut". El dirigent ecosocialista ha volgut posar de relleu "l'oposició d'ICV" i ha emplaçat PSC i ERC a "recuperar les negociacions en els treballs de la comissió que va plantejar la formació ecosocialista" sobre aquestes dues infraestructures.

En un comunicat, Guillot ha alertat que les infraestructures que ha de recollir la disposició addicional tercera de l'Estatut "tampoc estan acordades dins del Govern" i ha explicat que des de la seva formació "es volen negociar tenint en compte els criteris de sostenibilitat i defensa del territori". Guillot ha assegurat que ICV "defensa el Pacte Nacional d'Infraestructures i la necessitat d'assolir-lo", però ha deixat clar que un acord com aquest ha de tenir "el més ampli consens de les formacions que estan al Govern i dels agents socials", tot afegint que "en aquests moments això encara s'està discutint".

Guillot ha demanat al govern que prengui nota de la crisi d'infraestructures que ha patit Catalunya, i ha dit que "després de la crisi ferroviària que hem viscut en els darrers anys, estem convençuts que un govern d'esquerres com el català haurà pres nota i haurà après la lliçó que la prioritat ha de ser la millora i l'expansió de la xarxa ferroviària per tot el territori".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.