Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

El G7 qualifica de farsa les eleccions russes celebrades a la Ucraïna ocupada

Els ministres d’Exteriors del G7 han qualificat aquest dimecres de farsa les eleccions celebrades a la Ucraïna ocupada i han considerat que és una “violació més” de la independència, sobirania i integritat del país.

Els representants del Canadà, França, Alemanya, Itàlia, el Japó, el Regne Unit i els Estats Units, així com de l’alt representant de la Unió Europea, han condemnat de manera “inequívoca” aquests comicis, que segons han recalcat també violen la Carta de Nacions Unides.

Segons els resultats donats a conèixer el diumenge per les comissions electorals imposades per Moscou a Lugansk, Donetsk, Zaporíjia i Kherson, el partit del Kremlin, Rússia Unida, hauria “arrasat” en els comicis locals que entre el 8 i el 10 de setembre Rússia va celebrar per primera vegada en aquestes regions ucraïneses ocupades.

“Rússia no té legitimitat per a cap acció en territori ucraïnès. Aquesta farsa d’‘eleccions’ són un exercici de propaganda dirigit a legitimar l’ocupació il·legal russa de territori d’Ucraïna”, han dit els ministres. Els integrants del G7 han recordat que tant els óblasts ucraïnesos de Lugansk, Donetsk, Zaporíjia i Kherson com Crimea “són part d’Ucraïna”.

“Mai reconeixerem les reclamacions il·legítimes de Rússia sobre territori sobirà d’Ucraïna i instem a tots els Estats que les rebutgin de manera inequívoca”, han indicat.

Els ministres d’Exteriors també han apuntat que la intenció de Rússia de crear una situació de “fets consumats” a través d’aquests comicis no alterarà la seva voluntat de fer costat a Ucraïna en la seva lluita pel seu territori “reconegut internacionalment”. “Ens mantindrem al costat de la població ucraïnesa i continuarem subministrant l’ajuda financera, humanitària i de seguretat que Ucraïna requereixi, el temps necessari”, han conclòs els cancellers en el seu text.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTATS UNITS

Biden: “Sóc el candidat més qualificat per guanyar i per governar”

BARCELONA
política

Vox deixa el PP al País Valencià pels menors acollits

madrid

Orbán, l’aliat incòmode

Barcelona
Isaac Ramió
Alcalde de Sarrià de Ter (Poble Actiu Sarrià, PAS)

“El pla de sanejament inclou mesures correctores”

Sarrià de Ter
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona