Política

Dos joves s'enfilen a una grua de la Sagrada Família per exigir la llibertat de Franki

Dos joves s'han enfilat avui a la cabina d'una grua de la Sagrada Família i han desplegat una bandera catalana independentista en solidaritat amb el seu company Francesc Argemí, Franki, un jove de Terrassa (Vallès Occidental) empresonat des de fa una setmana per "ultratge a la bandera espanyola".

Els dos joves han comprat una entrada d'accés al recinte i han ascendit "sense problemes" fins a la cabina de la grua més alta de les quals treballen actualment en la Sagrada Família, on tenen previst quedar-s'hi fins a dissabte que ve, 10 de maig, quan està convocada una marxa de protesta a Barcelona per la detenció del seu company Franki.

"Porten provisions i la moral ben alta", ha declarat Oriol Sánchez, portaveu de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI), convocant d'aquest acte de protesta.

Ha estat sobre les 11.00 hores quan els dos activistes han iniciat l'ascens a la grua, on a mig camí han penjat una pancarta exigint la llibertat de Franki i posteriorment han desplegat una bandera estelada davant l'atònita mirada dels centenars de turistes que a aquella hora visitaven el temple.

Una vegada instal·lats en la cabina, han encès una bengala vermella visible perfectament des del carrer.

Mentrestant, una vintena de joves independentistes, amics del detingut, s'han concentrat a les portes de la Sagrada Família portant una gran pancarta en la qual podia llegir-se "Defensar la terra no és cap delicte. Llibertat Franki".
Fins a la Sagrada Família s'han desplaçat nombrosos efectius dels Mossos d'Esquadra que, de moment, no han intervingut i han permès que prossegueixi la protesta, tant dels joves que estan al carrer com dels que estan enfilats en la grua.

Els fets pels quals Franki va ser condemnat van passar durant la festa major de Terrassa de l'any 2002, quan un grup de joves va intentar despenjar la bandera espanyola que onejava al balcó del consistori.

La Policia Local es va interposar i es va iniciar llavors un forcejament que va acabar amb una ensenya d'Espanya esquinçada i el jove terrassenc detingut per "ultratge a la bandera espanyola".

Francesc Argemí està empresonat des de la setmana passada al centre penitenciari de Can Brians, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) per complir una condemna de dos anys i set mesos.

Els seus amics ja han iniciat una sèrie de mobilitzacions per solidaritzar-se amb ell i exigir el seu alliberament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.