Política

Detinguts 147 membres del principal partit de l'oposició a Birmània, entre ells 10 parlamentaris

La dissidència assegura que l'últim detingut és U Saw Lwin, el candidat opositor que va guanyar les eleccions

El principal partit de l'oposició a Birmània ha denunciat que les autoritats birmanes han detingut els últims dies 147 membres de la formació, entre els quals hi hauria 10 parlamentaris. Segons informa la ràdio de la dissidència, entre els detinguts hi ha el parlamentari que va guanyar les eleccions legislatives de 1990.
Aquesta denúncia arriba l'endemà de la publicació de la descafeïnada resolució del Consell de Drets Humans de l'ONU, que no condemna la repressió, un cop més, pel veto de la Xina.

Així doncs, almenys deu parlamentaris de la Lliga Nacional per la Democràcia i 137 membres més del partit han estat detinguts per haver protestat contra la Junta Militar que governa el país des de fa 45 anys.

L'emissora de la dissidència, amb base a Oslo assegura que l'últim detingut és U Saw Lwin, el candidat del partit opositor que va guanyar les eleccions legislatives de 1990. Uns comicis que el règim militar mai ha arribat a reconèixer.

En concret, la portaveu de la formació ha dit que el parlamentari va ser detingut la nit del 26 de setembre sota la promesa de ser alliberat després de l'interrogatori, la qual cosa van incomplir. La portaveu també ha denunciat l'arrest de U Paw Thien, U Bo se i U Maung Than.

Per la seva part, la Veu Democràtica de Birmània ha assegurat que unes 1.900 persones, entre polítics, monjos budistes, estudiants i civils, continuen detinguts en un col·legi tècnic d'Insein, al nord de Rangun, que s'ha habilitat per retenir als presoners que les autoritats impliquen en les multitudinàries manifestacions contra el règim. Entre els presos, hi ha monjos d'entre 16 i 18 anys, novicis de 5 a 10 anys i monges. A tots ells, els han obligat a vestir-se de civil.

La Veu Democràtica de Birmània també diu que els militars podrien enviar els presos a complir treballs forçats en el camp de personers de Sagaing.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.