Política

TARRAGONA

Actuacions en un centenar de punts per pacificar més el trànsit

L’Ajuntament de Tarragona vol millorar la pacificació del trànsit i preveu actuar en un centenar de punts de la ciutat, tal com recull l’ACN. Per fer-ho, el consistori va aprovar, en el darrer ple, una nova modificació del pressupost municipal per aconseguir 100.000 euros i poder presentar-se a una subvenció centrada en actuacions de mitigació i adaptació al canvi climàtic. Segons la regidora de Mobilitat, Sonia Orts, l’Ajuntament podria aconseguir fins a 300.000 euros més per poder millorar la mobilitat i la seguretat viària del municipi. Orts va detallar que l’objectiu és destinar el 40% del finançament aconseguit a “canviar tots els reductors que estan en mal estat” i l’altre 60% a elaborar un nou estudi per conèixer els punts més insegurs de la ciutat i poder aplicar-hi nous elements com són els coixins berlinesos i les esquenes d’ase.

A banda dels 100.000 euros destinats a la subvenció, la modificació de crèdit també va incloure altres partides que es destinaran a diferents despeses municipals com són el mobiliari i els sous dels treballadors, entre d’altres. Tot plegat, per un valor de 257.840 euros. Un canvi pressupostari en què també s’inclouen els 15.000 euros que es destinaran a la campanya del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per ajudar les víctimes del terratrèmol del Marroc.

En la mateixa línia solidària, l’Ajuntament també va aprovar una moció presentada pels grups municipals d’En Comú Podem, ERC i el PSC per adherir-se, un any més, al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que també ha estat elaborada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Un punt en l’ordre del dia en què només VOX va votar en contra.

Finalment, la brutícia va tornar a ser una altra de les protagonistes del ple, després que ERC hagués presentat una moció per intensificar la lluita contra els abocaments il·legals a la ciutat. Els republicans van demanar més vigilància a les zones més conflictives, millorar la il·luminació i agilitzar la licitació del nou contracte de la brossa del govern republicà. L’alcalde, Rubén Viñuales, va recordar que demà finalitza el termini perquè les empreses es presentin a la licitació del nou contracte de la neteja. Viñuales confia que es desencalli i hi hagi nou contracte.

LA FRASE

Volem destinar el 60% del finançament a elaborar un nou estudi per conèixer els punts més insegurs
Sonia Orts
REGIDORA DE MOBILITAT DE L’AJUNTAMENT DE TARRAGONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Sánchez olora la derrota en estrangeria en un ple dens i en mans de Junts

madrid

Alemanya i les lliçons del futbol

Berlín
Eduard Àngel Sànchez
Cap de l’oposició Amerencs pel Canvi

“Si el govern i l’oposició van a l’una, tot és molt més fàcil”

Amer
estats units

Kamala Harris guanya punts per ser la candidata demòcrata a la Casa Blanca

barcelona
regne unit

El ‘pla Ruanda’ dels conservadors va costar 830 milions d’euros

barcelona
política

Maragall deixa ERC per prendre “distància crítica” de l’afer dels cartells

barcelona
guerra a europa

Hongria parla d’un “atac histèric i coordinat” contra la “missió de pau” d’Orbán

barcelona
estats units

El Servei Secret reconeix errors en l’atemptat a Trump

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu agraeix el suport de Biden abans d’iniciar el viatge a Washington

barcelona