Política

Ridao titlla de 'paradoxal' que CiU celebri a Madrid el dia de la Constitució 'que ens impedeix el nostre dret a decidir'

Les Joventuts d'ERC enterren la Constitució en un acte simbòlic

El portaveu parlamentari d'Esquerra i cap de llista al Congrés, Joan Ridao, ha dit que "avui estem vivint una autèntica paradoxa". Considera que caldria preguntar a CiU ""de quina banda està", si dels qui es van "manifestar el dissabte passat a Barcelona defensant el dret a decidir o dels que avui a Madrid celebren el dia de la Constitució".
Ridao ha titllat de "gest curiós" que representants de CiU hagin anat als actes de celebració de la Constitució espanyola, que és la "que ens impedeix el nostre dret a decidir". Ridao considera que "no es pot anar a la processó i repicar campanes".

Acte de les JERC
Les joventuts d'ERC han enterrat aquest matí de manera simbòlica un exemplar de la Constitució espanyola davant de l'Ajuntament de Barcelona.

A l'acte hi han participat una quinzena d'independentistes que volien manifestar la seva oposició a la decisió del PSC i el PPC a l'ajuntament de Barcelona de declarar el dia 6 de desembre jornada institucional.

Els manifestants han desplegat una pancarta amb el lema En democràcia: enterrem la constitució! i on també es podia llegir PP i PSOE: Barcelona NO celebra la constitució!.

El meló de la reforma constitucional
El portaveu d'ERC al Parlament ha afirmat que "plantejar una reforma de la Constitució a aquestes altures és una quimera, perquè Espanya i els partits espanyols no estan disposats a cedir més descentralització política". Segons Ridao, "demanar la transformació d'Espanya amb un canvi constitucional no té cap credibilitat", perquè "com s'ha demostrat en el debat estatutari, Espanya i els partits espanyols no estan disposats a cedir més descentralització política".

El dirigent d'ERC ha alertat que "en cas d'obrir el meló de la reforma de la Constitució, el PP i el PSOE encara serien capaços de pactar per anar endarrere". Ridao considera que la Constitució "va néixer curta" per a les aspiracions sobiranistes i ha remarcat que "s'ha fet una lectura restrictiva que ara és molt difícil de desfer".

Per aquesta raó ha dit que la solució dels catalans és "construir una majoria social i política a favor del dret a decidir" i ha argumentat que així ho ha demostrat la ciutadania amb la manifestació massiva de dissabte passat a Barcelona, que demanava decidir sobre les infraestructures catalanes des de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont tampoc apareix a Prada

prada
Guerra a Gaza

Netanyahu diu a Blinken que està compromès amb la proposta dels EUA

Barcelona
política

L’ANC acusa ERC de trencar la unitat independentista investint Illa

barcelona
guerra a europa

Ucraïna es fa forta a Kursk amb la destrucció d’un nou pont a la regió russa

barcelona
política

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard injustificat” en la tramitació dels recursos per amnistiar Puigdemont

barcelona
Política

Batlle aposta per “eliminar” de Ciutat Vella les activitats que “no aporten res”

Barcelona
política

Ferran Pedret, nou president del grup parlamentari del PSC

barcelona
política

Junts demana explicacions a Illa sobre els casos de “nepotisme”

barcelona
guerra a gaza

Blinken avisa que aquesta potser és l’última oportunitat per assolir una treva

Barcelona