Política

Consum Català crida a fer una mobilització 'massiva' per reclamar la gestió de les infraestructures

L'Associació Catalana de Consumidors, sota la marca Consum Català, ha fet una crida a la resta d'entitats de la societat civil per preparar conjuntament una "mobilització massiva" per reclamar "sense condicions" el traspàs "immediat" de les competències de la Generalitat, "sense esperar desplegaments d'estatuts ni comissions bilaterals", s'afirma en la proposta de manifest que ha llençat aquesta organització.

Consum Català, conjuntament amb més de 700 entitats ciutadanes, ja va participar activament en la plataforma Pel dret de decidir, que va convocar el 18 de febrer del 2006 la mobilització Som una nació i tenim el dret de decidir.

Consum Català creu que en aquests moments Catalunya està fent el "ridícul" internacional, per "culpa d'uns tercers, que no donaran res per tal que Catalunya tingui el que es mereix, el que li pertoca". La proposta de manifest també considera que Catalunya està "en mans d'uns polítics que depenen del govern estatal, i que són incapaços de plantar cara i exigir".

Mobilitzacions a la tardor
Un portaveu d'aquesta entitat ha explicat que amb aquesta primera crida es vol preparar el terreny per entrar en contacte am la resta de la societat civil catalana i, probablement, de cara a la tardor preparar aquesta "mobilització massiva" sota un manifest consensuat.

Per Consum Català, la situació de crisi permanent que viu Catalunya en l'àmbit de les infraestructures 've de lluny'. Per aquesta entitat, la solidaritat amb la resta de l'estat, "obligada i no proporcionada" forma part d'una gran llista de causes que provoquen les dificultats de creixement a Catalunya.

Llistat de greuges
Entre aquests despropòsits d'aquesta llarga llista es troben, segons Consum Català, "la manca d'inversions continuades i a propòsit; la voluntat que l'aeroport de Madrid sempre estigui per sobre del de Barcelona, obligat a un segon pla; la impossibilitat que empreses catalanes puguin tenir posicions rellevants dins del mercat espanyol; i la discriminació soferta per Catalunya políticament, socialment i econòmicament", entre d'altres.

Davant d'aquest llistat de greuges, Consum Català crida a organitzar una "mobilització massiva". Segons aquesta entitat, Catalunya està acostumada a reivindicacions polítiques, "a demanar respecte pel que som i el que volem ser".

Crisi permanent
L'estat de crisi permanent i de precarietat de les infraestructures obliga a què Catalunya "decideixi i gestioni les seves pròpies infraestructures, perquè en mans dels altres no només no creixen ni funcionen, sinó que, tal i com s'ha comprovat, corren un greu perill", afirma Consum Català.

L'Associació Catalana de Consumidors acaba el seu manifest amb la constatació de què no es pot consentir que les comunicacions i les infraestructures de Catalunya "estiguin en mans d'empreses o personatges contraris a Catalunya, enemics del país".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona