Política

GIRONA

El govern recorrerà contra la sentencia de Clínica Girona

L’Ajuntament de Girona recorrerà contra la sentència que anul·la l’operació urbanística que va permetre el trasllat de la Clínica Girona al carrer Barcelona, un tema que no era en l’ordre del dia del ple municipal de setembre –l’alcalde, Lluc Salellas (Guanyem), va dir que la notificació de la sentència es va rebre tot just divendres passat–, però que va ser motiu de preocupació per tots els grups de l’oposició (PSC, PP i Vox) durant el torn de preguntes.

Lluís Martí (Junts), actual regidor d’Urbanisme de proximitat i tinent d’alcalde d’Urbanisme en la legislatura anterior, va assegurar que els serveis jurídics del consistori estudiaran “a fons” la sentència, emesa pel jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona, per valorar la possibilitat d’interposar un “recurs d’apel·lació”, una possibilitat que Martí creu que s’esdevindrà.

El regidor va assegurar que la sentència no tindrà efectes directes sobre l’activitat de la Cínica Girona, primer de tot perquè “no és ferma i és impugnable”, ni tampoc sobre la llicència d’activitat que es va concedir en el seu moment. “Aquesta sentència és sobre el projecte de reparcel·lació, no sobre el permís d’obres per fer la clínica ni la llicència”, va assegurar Martí.

La sentència entén que els tres àmbits de sòl sobre els quals es va fer el projecte de reparcel·lació eren totalment desvinculats i de característiques i ubicació “diferents i no homogenis”. Per això, considera que el polígon discontinu delimitat no té “cap coherència urbanística” i, en conseqüència, es tracta d’una delimitació “arbitrària, il·lògica, irracional i contrària a dret”.

Martí va assegurar que aquesta modificació del planejament es va portar a terme el 2015 amb “la millor de les intencions” i tenint en compte “l’interès públic” que Clínica Girona continués a la ciutat.

Topall als pisos turístics

El ple va aprovar el topall del 4% de pisos turístics a la ciutat amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció de Vox i els vots en contra del PSC i el PP. La tinenta d’alcalde Cristina Andreu (Guanyem) va valorar que es tracta d’una mesura per evitar “més pèrdua d’habitatge” per a altres usos que no siguin els residencials, tot i que va reconèixer que no és l’única que caldrà prendre ni la “més fonamental” per “combatre” la manca d’habitatge a la ciutat. Cristina Cots (PSC) va defensar que el seu grup no estava d’acord en “la forma i el fons” de la proposta. Pel PSC, es tracta d’una mesura “de cara a la galeria” i que cal que la limitació sigui adequada a cada barri, atès que la majoria de pisos turístics es concentren en dos barris de la ciutat. A més, es va mostrar en contra de la seva inclusió en el ple per urgència i va demanar que es tracti en un ple extraordinari, amb un diàleg previ amb l’oposició. Andreu, que va detallar que a la ciutat hi ha 830 pisos turístics, va dir que la urgència de la proposta s’explica perquè la suspensió temporal d’atorgament de llicències s’acaba al novembre i va dir que durant el procediment s’han fet trobades amb l’oposició.

S’aprova una moció contra l’espionatge policial

El ple va aprovar una moció ciutadana, defensada per l’Ateneu Salvadora Catà, en contra de l’espionatge policial als moviments independentistes i socials. En concret, va rebutjar la infiltració de la policia Maria Isern Torres, que va arribar a mantenir una relació sentimental amb el gironí Òscar Campos. Ell mateix va llegir la moció en el ple, en la qual va denunciar que aquest espionatge vulnera “drets fonamentals, intimitat i privacitat”. “Tot s’hi val, fins i tot atacar on fa més mal, com són les relacions personals i sexoafectives, els sentiments i les emocions. [...]. És inadmissible, vomitiu, vergonyós i, sobretot, il·legal”. En la moció es reclama al consistori una declaració institucional per condemnar l’espionatge policial i que es declari persona non grata Maria Isern. L’equip de govern hi va votar a favor, el PSC es va abstenir en espera del que decideixi la justícia i el PP i Vox hi van votar en contra. Salellas va dir que qui estigui a favor de la democràcia i la llibertat només tenia l’opció de votar-hi a favor.

Augmenten les dedicacions de Cot i Martínez

El ple va aprovar modificacions del seu cartipàs que, segons el PSC, suposen un increment de gairebé 200.000 euros. El regidor Sergi Cot passarà d’una dedicació del 50 al 100% i la regidora Gemma Martínez augmentarà la dedicació del 50 al 75%. Amb aquest canvi, l’equip de govern tindrà vuit dedicacions exlcusives i tres al 75%. A més, Biel de Montserrat serà cap de gabinet d’alcaldia i els coordinadors de Cultura i de Servei a les Persones passen del 50 al 100% de dedicació.

Tornen les protestes de la Policia Municipal

La plantilla de la Policia Municipal es va tornar a concentrar a la plaça del Vi abans de l’inici del ple per demanar solucions al conflicte laboral. Sergi Fernández, portaveu del sindicat SIP-Fepol, va assegurar que s’han reunit sis cops amb l’equip de govern actual, però que encara no se’ls han ofert solucions al conflicte. També va demanar que es pugui resoldre aquest tema quan dijous es torni a reunir la comissió tècnica i va alertar que, si això no passa, l’única opció que els quedarà serà anar als jutjats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]