Política

El retorn incendiari de Cécilia Sarkozy

Cécilia Sarkozy torna a la primera plana i ho fa sense cap mena de discreció. En els pròxims dies, tres llibres dedicats a l'exesposa del president francès arribaran a les llibreries franceses. El més provocador, titulat simplement Cécilia, ha estat escrit per Anna Bitton, reportera del setmanari Le Point i confident de l'exprimera dama durant els últims anys. L'autora ha decidit trair Cécilia i fer públiques les seves confessions a cau d'orella, saltant-se l'off the record que imposa tota conversa sense magnetòfon pel mig.

"Nicolas és un impresentable i un garrepa", hauria dit Cécilia, segons un primer avançament que avui publicarà Le Nouvel Observateur. Una altra de les grans frases del llibre és aquesta: "Nicolas no s'estima ningú, ni tan sols els seus propis fills. [...] Té un costat ridícul. No és digne. No es comporta com un president de la República".

Accions legals contra la confident
L'aparició d'aquest primer fragment va provocar ahir una reacció immediata de Cécilia, que va encarregar als seus advocats que "engeguin tot procediment necessari per protegir els seus drets davant les declaracions que se li atribueixen en el llibre", segons va expressar en un comunicat, i demanin la suspensió de la publicació del llibre. L'autora va respondre amb certa sorpresa que el volum "es nodreix d'una llarga relació mantinguda des de fa anys" amb l'exprimera dama.

Una biografia més convencional de la besnéta d'Isaac Albéniz, titulada La cara oculta de l'exprimera dama, també ha permès revelar un altre episodi sucós. Segons els autors, Nicolas Sarkozy s'hauria sotmès en secret a una operació per extirpar-se un flegmó benigne de la gola el 21 d'octubre passat. Segons el llibre, Cécilia l'hauria visitat durant la seva estada a l'hospital, només uns dies després que s'oficialitzés el seu divorci. L'Elisi va confirmar ahir aquesta informació.

L'alliberament de les infermeres
Els tres llibres que apareixeran aquesta setmana aporten nova llum a un afer poc transparent: el misteriós alliberament de les infermeres búlgares retingudes a Líbia, un dels capítols més interessants del breu pas de Cécilia per l'Elisi. Cécilia hauria aconseguit alliberar els sanitaris després d'una intensa negociació amb Gaddafi, a qui hauria qualificat de "personatge sinistre". Cécilia s'atribueix íntegrament la resolució del conflicte davant dels que diuen que el seu rol va ser anecdòtic. "Vaig arribar, les vaig agafar i me'n vaig anar. Gaddafi no tenia cap intenció d'alliberar-les. Vaig ser jo qui va conduir les negociacions. Tan aviat com vaig tenir la mà sobre Gaddafi, vaig sentir que tenia poder sobre ell", hauria dit l'exprimera dama.

El llibre de Bitton explica que molts dels vells fidels de Cécilia li haurien girat l'esquena després del divorci, incloses algunes de les seves millors amigues, a qui avui titlla de "putes maquillades i interessades". I les ministres de l'executiu? "Paper de paret. Ara que no hi ha cap primera dama cal que [el president] surti amb noies maques agafades del braç i vestides de Dior", hauria afirmat, un atac enverinat a la titular de Justícia, Rachida Dati, de qui havia dit que era "la seva germana". En canvi, per ara no s'ha filtrat que faci cap comentari sobre Carla Bruni.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.