Política

El govern espanyol aprova presentar un recurs al TC contra la consulta d'Ibarretxe

Política

La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha explicat aquest divendres que l'executiu ha aprovat presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra el projecte de llei que regula la consulta popular aprovada pel Parlament basc, un cop sigui publicada pel butlletí oficial basc.

La vicepresidenta ha lamentat que el lehendakari, Juan José Ibarretxe, hagi promogut una norma que "violenta" la Constitució i que, "en lloc d'unir, divideix la societat basca".

De la Vega s'ha mostrat convençuda que "no hi haurà referèndum inconstitucional" i ha explicat que també se sol·licitarà "la suspensió immediata de la llei i tots els seus efectes jurídics".

El consell de ministres ha pres la decisió de presentar aquest recurs després conèixer el contingut de l'informe encarregat al Consell d'Estat i que, segons de la Vega, es pronuncia "de forma inequívoca" sobre la inconstitucionalitat de la llei basca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.