Política

Ingrid Betancourt arriba a França

Ingrid Betancourt ha arribat a França, dos dies després de la seva alliberació per part de l'exèrcit colombià després de gairebé sis anys i mig de captiveri en mans de la guerrilla de les FARC.

L'avió oficial francès en què Betancourt i la seva família han viatjat des de Bogotà ha aterrat a l'aeroport militar de Villacoublay, als afores de París, on l'esperaven el president francés, Nicolas Sarkozy, i la seva dona, Carla Bruni, per donar-li la benvinguda.

Betancourt arriba a França al mateix dia que un periodista, Frederich Blassel, de la Radio Suisse Romande (RSS), ha afirmat que un dels dos rebels capturats dimecres en el rescat de 15 segrestats de les FARC, suposadament va rebre de 20 milions de dòlars per entregar-los a l'exèrcit de Colòmbia, i ha involucrat en els fets els Estats Units.

Blassel ha declarat que l'operació de dimecres en la que es van alliberar l'excandidata presidencial Ingrid Betancourt, tres contractistes nord-americans i 11 militars i policies colombians "va ser un muntatge" del govern del president Álvaro Uribe. "No ha estat una negociació directa amb les FARC, sinó amb una persona molt important d'aquesta organització, el comandant César", ha afirmat el periodista.

Blassel també ha assegurat que la font ha manifestat que els Estats Units ha patrocinat el suposat pagament al guerriller, ja que entre els ostatges hi havia tres nord-americans, segrestats al 2003 mentre recollien informació sobre cultius de drogues a les selves colombianes del Caquetá. Segons la retransmissió de la ràdio suïssa aquests tres ciutadans nord-americans eren presumptament membres de la Oficina Federal d'Investigacions (FBI).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.