Política

Sarkozy admet que es va equivocar insultant un ciutadà

El president de França, Nicolas Sarkozy, ha admès que no hauria d'haver insultat l'home amb qui es va enfrontar dissabte passat durant la seva visita al Saló de l'Agricultura i a qui va anomenar "pobre imbècil". En una entrevista que publica avui Le Parisien, Sarkozy assenyala que encara que se sigui president és difícil no respondre a un insult, en al·lusió al fet que l'home es va negar a donar-li la mà amb l'argument que d'aquesta manera l'embrutava.

Puntualització de Presidència
"És difícil, fins i tot sent president, no respondre a un insult", afirma el cap de l'Estat. I afegeix: "Dit això, hauria estat millor no respondre" a l'home. El diari ha precisat avui, però, que aquesta última frase de Sarkozy no figurava en la resposta que va donar originalment sinó que va ser afegida pels serveis de la Presidència de la República en la versió revisada de l'entrevista que van enviar ahir a la nit a Le Parisien.

L'incident, captat per una càmera de vídeo, s'ha convertit en el motiu de conversa en els últims dies a França i tema principal de debats d'experts sobre si la reacció de Sarkozy correspon o no a la dignitat de la Presidència o si s'imposa el costat humà de la resposta.

Pobre imbècil
El vídeo, difós per nombrosos mitjans a l'estranger, mostrava Sarkozy al Saló de l'Agricultura de París, on repartia encaixades de mans i somriures als assistents fins que va topar amb un home gran que li va rebutjar la salutació perquè "no es volia embrutar les mans". Va ser llavors quan el president li va dir "pobre imbècil".

Podeu visionar el vídeo a la home de l'AVUI.CAT i a la secció de Món i Política


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.