Política

L'executiva d'ERC decideix que caldran les signatures del 5% dels militants per aspirar a dirigir el partit

Els aspirants a ser president o secretari general d'ERC hauran de presentar les signatures d'almenys el 5% de la militants (unes 500) per obtenir la candidatura. Ho ha decidit avui l'executiva del partit, formada pels dos sectors que estaven d'acord a en la mesura, el de Joan Puigcercós i el de Josep-Lluís Carod-Rovira.

Els estatuts no preveuen aquesta exigència i els dos corrents crítics, Reagrupament.cat i Esquerra Independentista, s'hi van oposar la setmana passada en una reunió a quatre bandes. Tanmateix, la direcció ha fet valdre finalment el seu criteri, ja que entén que si no es posa cap barrera s'obriria la porta a la presentació de candidatures sense projecte i sense cap mena de suport que qualsevol militant podria presentar. Ni Reagrupament.cat, liderat per Joan Carretero, ni Esquerra Independentista, encapçalada per Uriel Bertran, no tenen representació a l'executiva per oposar-se a aquesta decisió.

En la reunió d'avui també s'ha descartat finalment la possibilitat d'aprofitar el dia de l'elecció del president i del secretari general per fer unes primàries i triar-hi el proper candidat a la presidència de la Generalitat. Aquesta elecció es farà després del congrés fixat per al 7 de juny, i serà la nova executiva qui decidirà quan i com.

Segons ha assegurat la portaveu del partit, Marina Llansana, després de la sessió d'aquesta tarda, l'executiva no ha analitzat avui la decisió de Carod-Rovira de no presentar-se a la reelecció del càrrec intern i reservar-se per ser el candidat a la Generalitat. Tampoc no s'ha parlat, segons Llansana, de la possible decisió de Puigcercós de presentar-se com a candidat a la presidència de la formació, tot i que fonts del partit han assegurat a Europa Press que la decisió està presa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Màxima pressió perquè Biden plegui

Los Angeles
Jordi Colomí Massanas
Alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit (UPM)

“Replanificar cada mandat seria anar fent cops de timó”

Torroella de Montgrí
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona