Política

Gordon Brown, nou líder del Partit Laborista

El ministre d'Economia, Gordon Brown, ha estat proclamat oficialment successor del primer ministre, Tony Blair, al capdavant del Partit Laborista, en un congrés extraordinari d'aquesta formació a Manchester (nord d'Anglaterra). De fet, Brown es convertirà en el nou primer ministre britànic a partir de dimecres, dia en què Blair va anunciar que deixaria el seu càrrec.

"És amb humilitat, orgull i un gran sentit del deure que accepto el privilegi i la gran responsabilitat de liderar el nostre partit i canviar el nostre país. Intentaré justificar cada dia i en cada acte la confiança que heu dipositat en mi", ha afirmat Brown en les seves primeres paraules com a nou home fort del laborisme britànic.

Ha estat precisament el seu antecessor en el càrrec l'encarregat de presentar-lo com a nou líder laborista, en una intervenció en la qual Tony Blair ha assegurat que Brown serà un magnífic primer ministre.

El nou dirigent laborista ha començat el seu discurs donant les gràcies a Blair, "un home que durant deu anys ha aguantat el pes del lideratge" del Regne Unit.

La número dos
Sense cap oposició per part d'un altre candidat, ja que l'ala esquerra del partit no ha aconseguit demanar els suports necessaris per disputar-li el càrrec, Brown ha estat "coronat" després de la proclamació de la secretària d'Estat de Justícia del Regne Unit, Harriet Harman, com a "número dos" del partit laborista en substitució del viceprimer ministre, John Prescott.

Harman, que no partia com a favorita, s'ha imposat en una renyida votació als altres cinc candidats que aspiraven al lloc, inclosos tres ministres del gabinet de Blair: els titulars de Cooperació Internacional, Hilary Benn; Educació, Alan Johnson, i Irlanda del Nord i Gal·les, Peter Hain.

La nova "número dos" no té necessàriament que convertir-se en viceprimer ministre, com ha estat el cas de Prescott des de 1997, quan el laborisme va arribar al poder.

Mentre se celebra el congrés, milers de persones es manifesten davant el centre que acull la reunió laborista per demanar a Brown la retirada de les tropes que el Regne Unit té desplegades a l'Iraq.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona