Política

Carod diu que privatitzar El Prat "és una mala solució" perquè estaria "tot centralitzat" des de Madrid

Infraestructures

El conseller de la vicepresidència de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha dit avui que la proposta de Mariano Rajoy de privatitzar l'aeroport del Prat seria com privatitzar AENA.
El president del PP, Mariano Rajoy, va prometre ahir a Barcelona que si guanyava les pròximes eleccions generals faria que el sector privat gestionés l'aeroport del Prat.

En una visita a la Fira de la Fusta de Sant Hilari Sacalm (Selva), Carod ha dit que "a mans del PP, això voldria dir una empresa privada, centralitzada a Madrid i la mateixa per a tot l'Estat, seria com privatitzar AENA".

Segons que informa el govern català en un comunicat, Carod ha afegit que "allò que convé a Catalunya és que els aeroports es gestionin des de Catalunya i que hi hagi una majoria de les institucions de Catalunya i també de la iniciativa privada catalana que es facin càrrec de la gestió del Prat".

"És igual que sigui públic o privat si tot acaba depenent de Madrid perquè els resultats ja sabem quins són: negatius", ha indicat Carod, en opinió del qual hi ha "interès de diversos sectors de la societat catalana -cambres de comerç, grups empresarials, entitats d'estalvi- que voldrien participar en una gestió d'aquestes característiques".

"Això és el que reclamem i estem convençuts que és l'únic que pot donar una bona solució als problemes dels aeroports catalans", ha conclòs el vicepresident català.

"Ja coneixem el model"
En aquest mateix tema, el portaveu parlamentari d'ERC, Joan Ridao, ha dit que "ja coneixem el model privatitzador del PP que, quan va governar, amb el pretext de privatitzar el sector públic, va regalar algunes empreses públiques als seus amics i va generar monopolis encoberts que no han millorat el funcionament d'alguns serveis públics, com s'ha demostrat recentment amb el cas de REE".

En un comunicat, Ridao recorda que "Rajoy i el PP estan tan desconnectats de la realitat catalana que ignoren que al voltant de la gestió de l'aeroport del Prat hi ha un consens bàsic entre societat civil, agents socials i econòmics i partits polítics per reclamar que la Generalitat i altres institucions catalanes tinguin un paper determinant i la majoria de control en el futur òrgan de gestió de l'aeroport del Prat".




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.