Política

mataró

Junts garanteix l’estabilitat econòmica del govern en minoria del PSC i els comuns

El govern en minoria de Mataró, format pel PSC i En Comú Podem, respira més tranquil després de signar amb Junts un acord que garanteix l’estabilitat fiscal i pressupostària fins al final del mandat. “Tenim idees compartides i propostes de Junts que el govern entoma i accepta”, assenyalava l’alcalde socialista, David Bote, que destacava l’interès de treballar plegats en un context desfavorable marcat per la inflació i uns tipus d’interès que porten molts ajuntaments a apujar els impostos. El de Mataró no en serà una excepció i, segons l’acord fiscal, els propers quatre anys s’incrementarà un 20% l’IBI. “És un moment complicat per a la gestió municipal, i això ens ha portat a aquest acord fiscal per donar sostenibilitat a l’activitat de l’Ajuntament i garantir la cartera de serveis”, diu el cap del grup de Junts per Mataró, Alfons Canela. En el mateix sentit s’expressava el portaveu d’En Comú Podem, Sergi Morales, que destaca l’objectiu compartit de racionalitzar la despesa i millorar l’eficiència de l’administració municipal. Els augments de l’IBI, segons estableix l’acord pactat, seran progressius del 7% inicial al 5% i el 4% els dos últims anys.

Junts ha condicionat el seu suport a establir un pacte en clau de seguretat ciutadana per incidir, entre d’altres, en la problemàtica de les ocupacions d’habitatges. Es crearà una comissió bilateral per valorar el compliment del pacte, que està condicionat a estudiar altres mesures, com modificar la reserva del 30% d’habitatge de protecció oficial, la possibilitat de disposar d’una estació d’autobusos i el futur de la plaça Gran i Can Cruzate. Canela no descarta en el futur, si “es dona la confiança i les sinergies”, acabar entrant al govern. “Creiem que aquesta és la manera ideal de participar per fer la vida més fàcil al ciutadà i promoure la ciutat”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia