Política

Biden demana al Congrés més recursos per a Israel i Ucraïna per “interès nacional”

El president dels Estats Units fa el discurs des del seu despatx de la Casa Blanca reforçant el caràcter prioritari de la situació

En un discurs de quinze minuts des del seu despatx de la Casa Blanca retransmès en directe a les principals cadenes de televisió del país, el president dels Estats Units, Joe Biden, ha demanat al Congrés un paquet d’ajuda urgent, quantificada en milers de milions de dòlars, per Israel i Ucraïna. “No permetrem que terroristes com Hamàs i tirans com [Vladimir] Putin triomfin”, ha assegurat. En aquesta línia, el cap de l’executiu dels EUA ha dit comparant els dos conflictes: “Hamàs i Putin representen amenaces diferents però comparteixen un fet comú: els dos desitgen acabar per complet amb les democràcies veïnes”. Amb la tria del Despatx Oval per donar el seu missatge, Biden ha volgut transmetre a la ciutadania la urgència de la situació i apuntar que és “vital per l’interès nacional” involucrar-se en els dos conflictes perquè “les decisions que es prenguin avui –ha dit– determinaran les pròximes”. Biden va voler destacar, a més, el paper dels Estats Units en la defensa de la democràcia. En aquesta línia, el president dels EUA considera que el món es troba “en un punt d’inflexió” i que, per tant, cal actuar.

Biden té previst enviar avui divendres una petició urgent al Congrés perquè es faci efectiva l’ajuda. “És una inversió intel·ligent que pagarà beneficis per a la seguretat dels Estats Units durant generacions”, ha assegurat. La demanda arriba després de la seva trobada amb el primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, en una breu desplaçament a Tel-Aviv i després d’un atac amb centenars de morts a un hospital de Gaza. Biden va donar el seu suport a Netanyahu i va marxar sense reunir-se amb els altres líders de la zona en conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia