Política

Sis militars espanyols moren en un atemptat al sud del Líban

L'incident s'ha produit a Sahel al Derdara, prop a Jiam, una de les ciutat més grans de la zona de seguretat espanyola

Sis militars espanyols, segons el ministeri de Defensa, han mort i dos més estan ferits per l'explosió de dos artefactes al sud del Líban. Fonts de la policia libanesa ha informat que l'explosió s'ha produit en el moment en què dos vehicles militars on viatjaven soldats del contingent espanyol de Força d'Interposició de les Nacions Unides al Líban (FINUL) passava pel lloc dels fets.

Tot i que en un principi es parlava d'una mina, ara tot sembla indicar que es tracta d'un atemptat i que la bomba s'ha accionat per control remot, segons les fonts policials libaneses. Des de ministeri de Defensa, però, asseguren que també es podria tractar -tot i que fins que no acabin les investigacions no se'n parlarà del cert- de l'explosió d'un cotxe bomba.

Els cinc soldats morts viatjaven en el segon vehicle blindat amb tres militars més. El primer vehicle, ha pogut esquivar l'explosió.

El ministre de Defensa, José Antonio Alonso, ha informat en roda de premsa que tres dels soldats morts eren colombians i tres espanyols. Els tres militars d'origen colombià són Jefferson Vargas Moya, de 21 anys d'edat; Jackson Castany Abadia, de 20 anys; i Juan Erickson Posada, de 20 anys. Els espanyols són Jonathan Galea García, natural de Madrid, de 18 anys d'edat; i Juan Vidoria Díaz, de 20 anys i nascut a Àvila, i David Puerta Ruiz, de 19 anys i natural de Sevilla.

En la mateixa explosió han resultat ferits Enrique Vázquez Matei (de 21 anys i nascut a Madrid)  i Juan Paz Soler (de 19 anys i natural de Mallorca).

Amb aquests ja són 134 els militars espanyols morts a l'exterior, més de la meitat dels quals han perdut la vida a l'Afganistan.

L'incident s'ha produit a Sahel al Derdara, prop a Jiam, una de les ciutat més grans dins de la demarcació de seguretat del sector espanyol. Jiam és una zona gairebé exclusivament xiïta, on la presència de la FINUL ha causat sempre polèmica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.