Política

El rei i Hugo Chávez es reuniran a Palma

Veneçuela i l'Estat espanyol volen normalitzar les relacions espatllades fa mesos amb el "¿Por qué no te callas?" del monarca Borbó, Joan Carles, al president Veneçolà, Hugo Chávez. I la fórmula que han trobat és una doble visita de Chávez: a Madrid, es reunirà amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i a Palma, amb el rei, que ja ha començat les seves vacances al palau de Marivent.

Al maig, ja hi va haver un primer acostament quan Zapatero i Chávez es van entrevista a la cimera entre Amèrica Llatina i Unió Europea a Lima.  Posteriorment, el ministre d'Afers Exteriors va ser a Caracas i va convidar Chávez a visitar l'Estat espanyol, invitació que accepta ara aprofitant la gira europea que comença el president veneçolà la setmana que ve. Finalment, Chávez i el rei es retrobaran per primer cop a Marivent el divendres de la setmana que ve.

El conflicte es va produir en una cimera iberoamericana a Santiago de Chile. En una de les sessions, Chávez compartia taula amb Zapatero i el Rei, entre d'altres caps de govern i d'Estat. Chávez criticava José María Aznar, de qui sempre ha estat convençut que va col·laborar amb el cop d'Estat que va intentar derrocar-lo.  El president espanyol s'entestava a defensar el seu predecessor del PP i Chávez l'interrompia, fins que el rei li va etzibar : "¿por qué no te callas?". Els diaris espanyols i els de l'oposició veneçolana van convertir la reacció irada del monarca en una heroïcitat i la premsa oficialista de Veneçuela i el mateix Chávez també van treure partit de l'episodi i la tensió va créixer durant setmanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.