Política

POlÍTICA

Vistiplau al pressupost i les ordenances fiscals d’Olot per al 2024

El plenari va validar les previsions pressupostàries amb el vot favorable de l’equip de govern (Junts i ERC), l’abstenció de PSC i Activem i en contra de la CUP i VOX

El ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest octubre ha aprovat el pressupost de 2024, amb els vots favorables de l’equip de govern (Junts i ERC), l’abstenció de PSC i Activem i contra de la CUP i VOX.

Les previsions pressupostàries pugen fins al 44.168.451 euros. Destaca en el capítol d’inversions, una nova fase per a la millora de la residència Sant Jaume (1.855.100 euros); l’inici de les obres de la Piscina Municipal Coberta (700.000 euros); (276.599 euros) per a una caldera de biomassa per la piscina municipal coberta; (1.956.474,75 euros) destinades a les del projecte de dinamització comercial del centre.

Les actuacions (treballs d’asfaltat, renovació i accessibilitat de voreres...) tenen una partida de 750.000 euros; (540.000 euros per a la compra de patrimoni i regeneració del centre de la ciutat. També hi ha 456.979,95 euros per a la construcció d’un bici carril a la carretera de Riudaura.

Durant l’any que també s’executaran un seguit d’actuacions gràcies als fons arribats de les diferents convocatòries d’ajuts Next Generation. L’Ajuntament d’Olot ha obtingut, fins al moment, 4.048.857,79 euros que arribaran a la ciutat i que permetran millorar diferents sectors d’Olot. Com també ho faran els nous equipaments que la ciutat podrà disposar, les noves oficines del SOC a les Mates i el nou CAP que la Generalitat té previst iniciarles obres properament.

El 2024 hauria de ser l’any d’obertura del nou OAC de l’Ajuntament d’Olot i de la Policia Municipal que permetran millorar l’atenció ciutadana dels Serveis Municipals.

Pel que fa a les ordenances fiscals, l’Ajuntament d’Olot aplica a les taxes i impostos de l’any que ve el 3’5% d’IPC avançat de setembre, tot i que les previsions situen entre el 4 i 5% el tancament d’aquest any. Pel que fa a la taxa d’escombraries i tal com estableix la Llei de Residus, el Consistori es veu obligat a regularitzar la taxa de residus per cobrir el cost real del servei, com la resta de Consistoris del país.

De cara al 2024, es preveu aplicar 15 punts a l’IPC (un increment de 2,77 euros al mes). Les ordenances s’han aprovat amb el vot de l’equip de govern (Junts i ERC), les abstencions de la CUP i Activem i el vot contrari de PSC i VOX.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia