Política

Manjón assegura que se segueix "fent mal a les víctimes" amb els "dubtes" sobre la sentència

Terrorisme

La presidenta de l'Associació 11-M Afectats pel Terrorisme, Pilar Manjón, ha lamentat avui que, malgrat haver-se dictat sentència, "se segueix fent mal a les víctimes amb dubtes", i per això va considerar que "s'estan permanentment reobrint les ferides". "A vegades, amb les paraules es fereix tant com amb les bombes", ha sentenciat.
Manjón ha subratllat que un dia com avui, en el qual se celebra el quart aniversari de l'atemptat islamista que va deixar 191 morts a Madrid, és "impossible no aixecar-se" amb "l'enyorança, el dolor i l'absència" dels seus familiars morts en l'atemptat terrorista més gran de la història d'Europa.

En aquest context, ha assenyalat les "declaracions" que posaven en dubte la captura dels autors intel·lectuals, la procedència dels explosius, el cas de l'àcid bóric o la motxilla-bomba apareguda a Vallecas. "Quan aquest país s'ha plantejat el que ha esclatat en un cotxe d'ETA?" va preguntar, per subratllar que "no s'hi val que ara es digui que eren paraules sense importància".

"Ens han fet molt de mal", va emfatitzar. "Pensàvem que al sortir la sentència deixaríem d'estar en aquesta espiral verbal en la qual se'ns ha ficat en aquests quatre anys. Però no ha estat així", ha agregat.

Acte oficial
Els líders sindicals, l'alcalde de Madrid, la presidenta de la Comunitat de Madrid, els reis i el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, han presidit aquest matí a l'estació d'Atocha una ofrena floral davant el monument que s'erigeix en record de les víctimes dels atemptats de l'11-M, avui fa quatre anys.

A més d'aquest acte oficial que vol donar suport a les 192 famílies afectades, les diferents associacions de víctimes del terrorisme que van sorgir arran de l'atemptat terrorista d'Al-Qaida del 2004 als trens de Madrid han organitzat diversos homenatges al llarg del dia d'avui, alguns dels quals han començat a primera hora del matí, moment en què van començar a esclatar les bombes de dins els combois.

En tots els actes d'homenatge es llegirà un manifest en record de les víctimes de l'11-M i de totes les víctimes del terrorisme en general. També es farà un minut de silenci.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.