Política

Sarkozy demana el suport de Kirchner per aconseguir l'alliberament d'Ingrid Betancourt

El president de França, Nicolas Sarkozy, ha enviat una carta al president argentí, Néstor Kirchner, en la qual li demana l'ajuda del govern del país sud-americà per aconseguir l'alliberament de l'excandidata presidencial Ingrid Betancourt, ostatge a Colòmbia de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) des de fa més de cinc anys.

En la carta enviada per Sarkozy al president argentí, a punt de lliurar el poder a la seva dona Cristina Fernández, el mandatari francès assegura que "la comunitat internacional ha de mobilitzar-se per aconseguir una solució humanitària que condueixi a l'alliberament dels ostatges". El president francès condemna els mètodes de les FARC i assegura, dirigint-se a Kirchner, que "tinc el suport dels francesos per aconseguir l'objectiu de l'alliberament dels ostatges, però també necessito el seu suport".

Sarkozy ha pronunciat en les últimes hores un discurs per televisió per demanar a les FARC l'urgent alliberament de Betancourt adduint "raons humanitàries". Ha demanat que la dona segrestada des de 2002 pugui estar amb la seva família per Nadal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.