Política

Tres policies morts i diversos ferits en un nou atac a la província de Xinjiang

Jocs Olímpics

Tres oficials de Policia han mort avui apunyalats i altres ciutadans han resultat ferits com a conseqüència d'un nou brot de violència a la província de Xinjiang, àrea poblada per independentistes uigurs –poble turc de l'Àsia central que habita a la regió autònoma dels Uigurs (Xina) i al Kazakhstan–, i situada a uns 3.000 quilòmetres de Pequín.

Un assaltant ha sortit del vehicle i ha apunyalat els oficials d'un punt de control policial, situat a uns 30 quilòmetres de la capital provincial, Kashgar, segons ha informat l'agència estatal de notícies Xinhua.

Tercer atac
Es tracta del tercer incident mortal que s'ha produït des que han començat els Jocs Olímpics a Pequín. Fa una setmana 16 policies van morir i altres 16 agents van resultar ferits en un atemptat que va ser reivindicat pel moviment Islàmic del Turkestán Oriental, encara que l'atac d'avui no sembla tenir cap vinculació. Diumenge passat van atacar diversos supermercats a la localitat de Kuqa, al sud de Xinjiang, en què 11 persones van morir.

El Moviment Islàmic pel Turkestán Oriental reclama la independència d'una regió independent per als musulmans uigures. La meitat dels 20 milions de persones que habiten Xinjiang són d'ètnia Uigur.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.