Política

CDC promourà el dret a decidir

Política

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) aprofundirà en el sobiranisme en el congrés que celebra aquest cap de setmana, incorporant a la seva ponència política la promoció de l'exercici del dret a decidir ''sense cap més límit que la voluntat democràtica expressada lliurement i en pau pel poble de Catalunya''.

En les transaccions, CDC fa referència a no descartar ''l'exercici efectiu del dret a l'autodeterminació'' i a la ''plena i completa sobirania de Catalunya''. El partit liderat per Artur Mas, però, no inclourà finalment termes com ''Estat propi'', per evitar que la formació nacionalista assumeixi una imatge netament independentista.
Fonts de la direcció del partit han explicat que ja s'ha arribat a un acord amb alguns dels delegats que havien presentat esmenes de to sobiranista, en concret amb la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i la Plataforma per la Sobirania. L'acord no inclou a tots els delegats que han esmenat sobre aquesta qüestió, i alguns mantenen esmenes explícitament independentistes, però la direcció preveu que la transacció serveixi per tancar aquest tema dins de la ponència.

En les transaccions, es fa referència a no descartar ''l'exercici efectiu del dret a l'autodeterminació'' i a que CDC ''sempre aspirarà al ple reconeixement nacional de la plena i completa sobirania de Catalunya''. A més, tot recordant que l'Estatut reconeix que ''els poders de la Generalitat emanen del poble de Catalunya'', CDC ''promourà l'exercici del dret a decidir, sense cap més límit que la voluntat democràtica expressada lliurement i en pau pel poble de Catalunya''.

A més, tot assumint ''la concepció d'estat modern del segle XXI'', CDC renovarà en el congrés ''el seu compromís perquè Catalunya esdevingui una nació lliure i sobirania a l'Europa del segle XXI i en un món interrelacionat''.

Fonts de la direcció convergent han remarcat que, amb aquest acord, les referències de to sobiranista a la ponència política, la de refundació del catalanisme, s'emmarquen dins de la terminologia de la casa gran del catalanisme que Mas vol consolidar en aquest congrés. L'objectiu de la direcció ha estat vincular expressions ja utilitzades anteriorment en anteriors congressos, com 'nació lliure i sobirana', o bé l'exercici de l'autodeterminació, al dret a decidir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’Audiència pregunta sobre l’amnistia als imputats del jutjat 13 o la consulta a Europa i al TC

barcelona

L’Audiència amnistia l’única activista condemnada pel tall del tren

girona
política

Simó recusa quatre jutges del Suprem en la seva inhabilitació

ERC reclama mesures per assegurar un major retorn social del turisme

girona
política

Llum verd a la tramitació exprés de la reforma del reglament del Parlament

barcelona
política

L’estratègia d’ERC s’ha decidit els darrers anys sense Junqueras

barcelona
política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter