Política

Ahmadinejad afirma que el programa nuclear de l'Iran s'aproxima al seu "cim"

El president iranià, Mahmud Ahmadinejad, ha afirmat aquest dimecres que el programa nuclear civil iranià s'aproxima al seu "cim" i que no cedirà a la pressió d'Occident perquè interrompi l'enriquiment. Ahmadinejad està de visita a la ciutat de Bushehr, on s'està construint una central nuclear elèctrica amb tecnologia russa i sota supervisió de l'Agència Internacional per a l'Energia Atòmica.

El líder iranià ha indicat que l'Iran tindrà electricitat provinent de l'energia nuclear d'aquí a un any. "Si vostès [les potències occidentals] creuen que la nació iraniana retrocedirà, estan en un error", ha declarat en un discurs televisat. "La nostra sendera nuclear està arribant al seu cim", ha afirmat.
"L'any que ve per aquestes dates [...], l'electricitat nuclear fluirà per la xarxa elèctrica de l'Iran", ha afirmat davant de la multitud congregada.

Dilluns passat va arribar a l'Iran la vuitena i última remesa de combustible nuclear rus que alimentarà la central nuclear. Les autoritats estimen que les instal·lacions podrien començar a funcionar aquest mateix any. Ahmadinejad i alguns membres del seu gabinet van ser rebuts per autoritats locals, com l'imam encarregat de les oracions dels divendres, el governador general de la regió i diversos comandaments militars.

Ahmadinejad comença aquest dimecres una gira de dos dies en què visitarà diverses localitats del sud del país i es reunirà amb veïns, dirigents, veterans de guerra i familiars de "màrtirs", informa l'agència de notícies IRNA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona